rss
  • Good Morning koktél

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 EK Nesquick, vagy más instant kakaópor, 1 dl tej, 1/2 dl piros szõlõlé, 1/2 dl narancslé, 1 tojássárgája, néhány szem piros szõlõ, vékony narancsszelet.

    A hozzávalókat egy shakerbe teszem, 3-4 jégkockával összerázom és pohárba szûröm. A pohár szélét kis szõlõfürtöcskével és narancsszelettel díszítem.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkapuding

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mustár, só, õrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Uborkasaláta

    A meghámozott uborkát uborkagyalun meggyaluljuk, utána besózzuk és egy negyedóráig betakarva állni hagyjuk.

  • Csorba

    Hozzávalók:

    50 dkg bármilyen hús (birka, vagy sertés, vagy pulykamell), 1 nagyobb fej vöröshagyma, õrölt pirospaprika, olaj, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, kisebb karalábé, pár darab burgonya, maréknyi zöldpaszuly (zöldbab), maréknyi zöldborsó, só, bors, csípõs paprika, vegeta ételízesítõ, fél csomag petrezselyemzöld

  • Csokis-narancsos muffin

    Csokis-narancsos muffinA lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáütjük a két tojást és jól eldolgozzuk. Ráöntjük a lisztre, elkeverjük, akkor jó, ha levegős. Belereszeljük a narancs héját, majd a narancsot kettévágva belefacsarjuk a levét is. Ekkor jöhet a szegfűszeg vagy a fahéj, ha kell. Ha a narancslétől túl lágy a tészta, kis lisztet teszünk még bele. Apróra daraboljuk a csokit, és hozzákeverjük az egészhez. A muffinpapírokat beletesszük a formába, és kb. háromnegyedig töltjük tésztával.

  • Töltött csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 kis csirkecomb, 1 tojás, 1dl tej, 1 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evokanál reszelt sajt, 1 teáskanál mustár, 1 csapott teáskanál Vegeta, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 mokkáskanál törött bors

  • Aszalt gyümölcsökből készült leves

    Aszalt gyümölcsökből készült levesAz aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk, és 1-2 dl vízbe áztatjuk. A szegfűszeget, a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, amikor a felére forrt, leszűrjük. Felforralunk 6 dl vizet, beletesszük a bort, a mézet, a reszelt citromhéjat, a leszűrt fűszeres levet és egy csipet sót. Amikor forr, belekeverjük a tejfölben kikevert lisztet, és 5-10 percen át összeforraljuk. Amikor jól kiforrt, leszűrjük, a citrom levével ízesítjük, és beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálaláskor megszórhatjuk frissen reszelt citrom vagy narancshéjjal.

  • Bifteki - Görög húspogácsa

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 4 EK olivaolaj, 1 tojás, 1 kis paradicsom, 2 EK kétszersültmorzsa, 1 EK finom búzadara, 2 EK reszelt Kefalotiri, 1 kis fej hagyma.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg savanyú káposzta, 6-8 levél, fél kg darált marhahús, 10 dkg fõtt rizs, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, 1 kanál sûrített paradicsom, ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, kevés kapor vagy csombor, 20 dkg füstölt libamell vagy ugyanennyi karikára vágott libakolbász, 3 kanál zsír, 1 tojás, só, bors, 3 kanál liszt.

  • Paradicsomos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg paradicsom
    - 35 dkg szélesmetélt
    - 5 dkg parmezán
    - 4 evõkanál sûrített paradicsom
    - 3 dl tejszín
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 rúd krémsajt
    - 1 evõkanál oregánó
    - 1 evõkanál bazsalikom
    - só
    - bors

  • Citromhabos áfonyakrémleves

    Citromhabos áfonyakrémlevesRedukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.

    Citromhab:
    A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre. A tetejére pár szem egész áfonyát is tehetünk díszítésnek.

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Indiai rizs

    A rizst szûrõben öblítsd le, csorgasd le, s hagyd megszikkadni. A vöröshagymát reszeld meg, s keverd bele a felhevített vajba. Egy-két perc múlva add hozzá a rizst, s - idõnként megkeverve - addig melegítsd, amíg nem válik üvegessé.

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Morzsagombóc

    Hozzávalók: 25 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg margarin, 3 tojás, 1 ek. liszt, só. A tetejére: 2 dkg margarin, 5 dkg zsemlemorzsa, tejföl vagy sárgabaracklekvár.

  • Édes-csípõs gyümölcsök

    Hozzávalók 4 személyre: 1 friss ananász, 20 dkg szilva, 1 mangó, 1-2 piros chili, 1/2 zöldcitrom leve és reszelt héja, korianderzöld.

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

  • Brokkolileves csirkemájjal

    1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), + 1 csirkemáj, 25 dkg brokkoli (mélyhûtött is lehet), 5 dkg cérnametélt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 evõkanál borecet, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és õrölt koriander.

  • Gesztenyés libasült

    A liba sütésére kilónként körülbelül 35 percet számoljunk. A töltelék miatt ehhez még 30 percet adjunk hozzá. A liba akkor kész, ha combjába hústût szúrva a kicsepegõ lé már nem véres.

  • Tojássaláta joghurtosan

    Hozzávalók:

    - 5 db tojás (keményre fõzve)
    - 6 ek joghurt
    - 3 ek majonéz
    - 1 ek mustár
    - 1 tk magos mustár
    - 1 tk szezámmag
    - só, bors
    - 3 csepp édesítõ
    - 1 csipet kurkuma
    - 1 tk csemege paprikakrém
    - 3 dkg petrezselyemzöld

  • Franciasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg fõtt sárgarépa, 10 dkg fõtt fehérrépa, 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg fõtt zöldborsó, 20 dkg alma, 20 dkg ecetes uborka, tartármártás, mustár, citromlé, õrölt bors, só.