2024.04.24. - György

Ökörfarok pörkölt (római recept)

Hozzávalók: 1 ökörfarok, hasonló súlyú ökörfejhús, sonkaszalonna, sûrített paradicsom, zsír, hagyma, 1 sárgarépa, fokhagyma, petrezselyem, zeller, só, bors, fanyar vörösbor, víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az ökörfarkat a csigolyáknak megfelelõen felvágjuk. Hogy a levének is meglegyen a kellõ sûrûsége, a farokéval egyezõ súlyú fejhúst darabokra vágunk és hozzáadjuk a farokhoz.

Akár a minestránál, itt is összedolgozunk egy darab sonkaszalonnát hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és egy sárgarépával, a keveréket zsírban felolvasztjuk, majd a farkat és a fejhúst együtt feltesszük fõni.

Amikor a hús megbarnul, következik a sózás-borsozás, majd a fanyar vörösbor, amivel nyakon öntjük. Amikor a bor elpárolog, az egészet felöntjük sûrített paradicsommal, amelyet vízzel erõsen felhígítottunk, majd szükség szerint utána is töltögetünk hozzá vizet.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!