rss
  • Alföldi leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 maroknyi lebbencstészta v. kockatészta, kis olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 15 dkg lecsókolbász, csipetketészta (10 dkg liszt, 1 tojás, só)

    Forró olajban megpirítjuk a lebbencstésztát majd apróra vágott hagymát dinsztelünk bele, végül paprikát hintünk rá, összekeverjük és felengedjük vízzel, hogy bõven ellepje. Belekarikázzuk a lecsókolbászt és fõni hagyjuk. Csipetketésztát készítünk és a levesbe szaggatjuk. Paradicsom és paprikakarikákra merve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombafõzelék

    Hozzávalók: 60 dkg vargánya, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ek. vaj, paprika, só, bors, 1-2 ek. citromlé.

  • Sörpuncs

    Hozzávalók: 1 tojás, 0,2 cl rum, 1/4 l sör, Zucker.

  • Áfonyás süti

    Hozzávalók: 210 g liszt, 1 tk sütõpor, egy csipet só, 113 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 tk vanilía aroma, 1 citrom reszelt héja, 120 ml tej, 210 g friss áfonya.

  • Húsos pite

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, margarin és fõtt burgonya, 1 tojás, só. A töltelékhez: 30 dkg hús, 1 tejbe áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, zöldpetrezselyem.

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Almás rakottas

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír.

  • Tésztasaláta

    Fõzzön ki 3 dkg durum-tésztát. Szûrje le, hagyja kihûlni. Vágjon nyolcba egy paradicsomot, csíkozzon fel 5 dkg sonkát, s keverje el evõkanálnyi olajjal és friss citromlével.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 2 csésze lencse, 2 1/2 liter víz, 2 fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 2 evõkanál liszt, 2 szál sárgarépa, só, bors, 1 babérlevél, l szál kóser kolbász.

  • Almás, boros csirkemell

    Hozzávalók 2 fõre: 2 közepes gála alma, 25 dkg csirkemell, 1,5 dl száraz fehérbor, só, bors, fahéj, pici olívaolaj.

  • Zöldségragu virslivel

    Zöldségragu virslivelA vöröshagymát finomra vágjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felvágjuk, jól kiöblítjük, majd átlósan 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szintén ferdén felszeleteljük. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát az olajban, serpenyőben kis lángon megpároljuk, majd az előkészített zöldségféléket hozzáadjuk, és pár percig együtt sütjük. A zöldséglevessel felöntjük, és kb. 20 percig kis lángon puhítjuk. 2 majoránna ágról a leveleket lecsipkedjük, durvára aprítjuk, és a zöldségraguhoz keverjük.

  • Gyömölcsös mártás hús mellé

    Hozzávalók: 1 alma, 1 grépfrút, 3 evõkanál ribizliíz, 3 dkg dió, 2 kávéskanál reszelt torma, 2 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár, citromlé, só, bors, 1 dkg vaj.

  • Sült csokipuding

    Hozzávalók: 50 ml forró espresszó vagy valamilyen erõs kávé, 125 g vaj, 6 tojás, fehérje és sárgája különválasztva, 200 g cukor, 100 g aprított mandula, 100 g liszt, 1 kisebb maréknyi darált mogyoró.

  • Tiramisu

    Hozzávalók: Fél liter erõs kávé, 3 dl tejszín, 12 dkg porcukor, 1 mokkáskanál fahéj, 30 dkg natúr tejszínes krémsajt (Mascarpone), 1 dl rum vagy konyak, 30-35 db babapiskóta, 2-3 evõkanál kakaópor.

  • Saslik nyárson sütve

    Hozzávalók:

    60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika, 8 csemegehagyma, 3 evõkanál olaj, 1/4 teáskanál õrölt kakukkfû, 1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só.

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj 20dkg liszt 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

  • Meggyes-cappuccinos szelet

    Meggyes-cappuccinos szeletA tojásokat és a porcukrot konyhai robotgéppel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, pudingport és a sütőport, hozzáadjuk az olajat, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített (légkeverésen) sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tepsiből kivéve lehúzzuk róla a papírt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A meggy levét leöntjük, és egy kevéske vízzel felhígítjuk. A pudingport hozzáadjuk, először hidegen simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

  • Lencseleves

    LencselevesA lencsét átválogatjuk és beáztatjuk 3 órára. A szalonnát feldaraboljuk és egy nagy edényben kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és közepes lángon együtt pirítjuk őket. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, közben felkarikázzuk és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. A megduzzadt lencsét leszűrjük, átöblítjük és azt is hozzáadjuk. Felöntjük két liter hideg vízzel. Először nagylángon, majd ha felfőtt közepes lángon főzzük. Beletesszük a babérleveleket, a tört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.

  • Flambírozott szûznyárs

    Hozzávalók: 40 dkg sertésszûz, só, bors, olaj, 2 tk vaj, 8 cl konyak.