Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Villával pépesre törjük, elkeverjük 10 dkg darált dióval vagy mandulával, a megfõtt darával és két evõkanál rummal (vagy néhány csepp rumaromával). Ha lágy a tök, állagát keksz morzsával javítjuk.
A masszából kis golyókat formálunk - a közepükbe tehetünk egy darabka cukrozott narancshéjat vagy más gyümölcsöt, esetleg mazsolát -, és reszelt csokoládéban vagy cukrozott kakaóban meghempergetjük õket.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!