2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Farsangi szelet

25 deka vajat 30 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 tojással és 2 evõkanál cukorral jól eldolgozunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Háromszor nyújtjuk a tésztát, melyet végül két egyenlõ részre osztva, tepsiben a következõ töltelékkel kenünk meg. Töltelék: 25 deka cukorból sûrû szirupot fõzünk, majd hozzáadunk 25 deka õrölt mandulát, 1/2 kávéskanál tört fahéjat, 5 deka mazsolát és 1 citrom reszelt héját.

A tésztát tojással kenjük és villával pár helyen megszurkálva, erõs tûznél sütjük. Felszeletelés elõtt vanilin-szórócukorral bõven hintsük be.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!