rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Daragaluska - levesbetét

  • Share on Tumblr

    Egy gyenge evõkanál zsírt jól elkeverünk, hozzáadunk egy egész tojást, kevés sót és egy deci finom darát.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ha kissé állni hagyjuk, kanállal szép hegyes galuskákat fõzhetünk a leszûrt forró levesbe, melyben még 10-15 percig folyton fõni hagyjuk s aztán még egy-két kanál levest hozzászûrve a tûzhely szélén legalább 10 percig állni hagyjuk. Tehát tálalás elõtt egy félórával kell a daragaluskát befõzni.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fõtt sonka

    Hozzávalók: 1,2 kg hagyományos füstölésû, kötözött sonka;
    Tálaláshoz: tojás, ecetes torma;

  • Húsos sajtleves

    Húsos sajtlevesA vöröshagymát apró kockákra összevágjuk, majd forró olajon megpirítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a darált húst is puhulni. Felengedjük a zöldséglével, beledobjuk az apróra vágott póréhagymát is, és hagyjuk főni őket. A fél csésze vízzel csomómentesre elkeverjük a lisztet, és az egészet fokozatosan belehabarjuk a levesbe. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ömlesztett sajtot és a sajtkrémet is, valamint kis sót, borsot. Nagyon hamar összefő. Ezután egy botmixerrel kicsit összeturmixoljuk, hogy pépesebb legyen a leves.

  • Ágyon sült kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só.

  • Póréhagymás csirkemell baconbe tekerve

    Póréhagymás csirkemell baconbe tekerveA megmosott csirkemelleket lapjába félbe vágjuk, majd vékonyra kiklopfolva megsózzuk, és enyhén megborsozzuk. A póréhagymát megmossuk, majd akkora darabokra vágjuk fel, amilyen széles a csirkemell. Egy-egy kiklopfolt csirkemellet leteszünk, az egyik felét megkenjük mustárral, majd beleteszünk egy póréhagymát és feltekerjük a csirkemellet. A tekercseket még egy-egy baconba is beletekerjük, majd tűzálló tálba egymás mellé helyezzük. Közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük. Krumplipürével vagy frissen sült krumplival tálalhatjuk.

  • Fasírtgolyók ananászosan

    Fasírtgolyók ananászosanA beáztatott zsömlét összekeverjük a hússal, a tojással és curryvel, pici sóval, egy gerezd áttört fokhagymával. Az ananászt egészen pici darabokra vágjuk, és a masszához adjuk, majd csinos kis golyókat formázunk. Kevés olajon aranybarnára sütjük őket. A megmosott brokkolit rózsákra szedjük, a paprikát és póréhagymát is mossuk, felvágjuk. Wokban 2 evőkanál szezámolajat felforrósítunk, a zöldségeket 4-5 percig sütjük. Hozzáadunk 2 gerezd áttört fokhagymát, egy kevés vizet, a kókusztejet, a szójaszószt és a curryt.

  • Kenõmájassal töltött tojás

    Hozzávalók: 4-6 fõtt tojás, 15 dkg kenõmájas, 5 dkg margarin, só, bors, mustár, majonéz, szerecsendió.

  • Fokhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

  • Juhsajttal töltött paprika

    Hozzávalók: 4 nagy piros paprika, 20 dkg Feta sajt, 2 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, feketebors, 6 ek olivaolaj, 2 ek borecet.

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb.1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Papucstészta

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg margarin vagy vaj, 30 dkg liszt, só, kemény lekvár, vaníliás cukor.

  • Sárgarépa saláta

    Hozzávalók:

    60 dkg sárgarépa, 4 gerezd fokhagyma, 2 dkg cukor, 1 darabka fahéj, 1 csipetnyi köménymag, 4 evõkanál olívaolaj, 1 õrölt csípõs cseresznyepaprika, 2 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál citromlé, só

  • Lazacsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg füstölt lazac, 1 citrom, 1 narancs, 2 ek olaj, só, 1 kk petrezselyem, 1 kk porcukor.

  • Ecetes zöldparadicsom - gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 1 kg zöldparadicsom, 1 kg apró hagyma (gyöngyhagyma, vagy csávázatlan dughagyma), 3 dl 20 %-os ecet, 2 ek só, 5 ek cukor, 2 ek mustármag, 1 ek koriander, 1 szál torma.

  • Babpörkölt virslivel

    Hozzávalók: 75 dkg tarkabab, 6 dkg zsír, nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csapott evõkanál pirospaprika, só, 2 - 3 pár virsli.

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.

  • Babpástétom

    Hozzávalók: fél kg nagy szemû bab, 3 kemény tojás, 2 fej hagyma, só, bors, 1 evõkanál libazsír vagy olaj.

  • Csülök pékné módra

    Hozzávalók: 2 db csülök, 1,5 kg krumpli, 3 dl víz, só, õrölt bors, fokhagyma, majoránna, bazsalikom, 4 fej vöröshagyma.

  • Görög uborkasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg uborka, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, só, 1 csokor kapor, 1 kiskanál cukor, 1 evõkanál borecet.

  • Banános kakaótorta

    Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 18 dkg liszt, 1,5 kávéskanál sütõpor, 3 dkg kakaó, 3 banán, tetejére porcukor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...