2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kókuszos-meggyes túrógolyócskák

Hozzávalók: (KB. 6O darabhoz) 60 szem kimagozott meggybefõtt (fagyasztott gyümölcs is lehet) 60 dkg félzsíros tehéntúró, 0,5 dl tejszín, 6 evõkanál Natreen édesítõpor 1 citrom vagy narancs reszelt héja vagy 1 kiskanál õrölt fahéj is néhány szem darált diétás keksz a bevonáshoz: egy csomag kókuszreszelék, 4-5 evõkanál Natreen édesítõpor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A meggybefõttet lecsöpögtetjük, de ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt elõször szobahõmérsékleten fölengedjük.

A túrót áttörjük, majd a tejszínnel, az édesítõporral, a citromhéjjal meg annyi kekszmorzsával gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen. (A kekszet kis mennyiségben kávédarálóban a legkönnyebb megdarálni.) Ebbõl a masszából a meggyszemek köré vizes kézzel egyenlõ nagyságú golyócskákat formálunk, amiket rendre meghempergetünk a kókuszreszelék és édesítõszer keverékében. Letakarva, hûtõszekrényben 3-4 napig elállnak.

A túrógolyócskák citrom- vagy narancshéj helyett fahéjjal ízesítve is készülhetnek.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!