2024.04.25. - Márk

Rakott karalábé

Megpirítunk üvegesre egy evõkanál olajon egy kiskanál reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet), és hozzáadunk egy csomó megtisztított, vékonyan felszelt karalábét. Ha friss hagymából készítettük, megsózzuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha hagymakrémbõl, az elég sós. Csipet cukrot adunk hozzá, és puhára pároljuk. Közben kiválogatjuk a karalábé legzsengébb leveleit, és laskára vágva azt is vele pároljuk.

A puha karalábé felét tûzálló tálba terítjük, rásimítunk 20 deka õrölt fõtt füstölt húst, amelyet annyi tejföllel kevertünk el. Hogy könnyû, habos masszát kapjunk, majd befedjük a maradék karlábéval.

Meghintjük 5 deka reszelt sajttal, és a sütõben szép piros kérget sütünk a tetejére.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!