rss
  • Aranyparti rakott hús

  • Share on Tumblr

    Laskára vágunk 50 deka sertéscombot, és 2-3 evõkanál olajon vagy ennek megfelelõ zsíron megpirítjuk. Kevés vízzel 10 percig pároljuk, majd közévágunk vékony csíkokra egy kiló fehérkáposztát.

    loading...

    Sózzuk, törött borssal, mokkáskanálnyi pirospaprikával meghintjük, és kevés vízzel még 10 percig pároljuk.

    Az egészet tûzálló tálba öntjük, tetejére négy, karikára vágott paradicsomot fektetünk, és a tálat lefedve, a sütõben kb. egy óra hosszat alsó lángon, sütjük. Párolt rizzsel vagy sós vízben fõtt burgonyával körítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Meggyes rácsos

    Meggyes rácsosA lisztbe reszelt vajat egy széles kés segítségével hideg tepsi hátán vagy márványlapon gyorsan összedogozzuk a tejföllel, sóval. Hűtőben letakarva másnapig, de legalább 4-5 órán át pihentetjük. A cipót utána 2/3 és 1/3 részre osztjuk. A nagyobbat 30x40 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírra csúsztatjuk, felvert tojással megkenjük, a meggyből halmokat teszünk rá. A kisebbik tésztát 40x20 cm-esre nyújtjuk, A rácsozóhengert erősen lenyomva a tészta hosszanti oldalával párhuzamosan végigmetsszük és a töltelékes tésztára helyezzük úgy, hogy a rácsokat széthúzzuk.

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Medvehagymás nokedli

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg medvehagymalevél, 5 tojás, 5 evõkanál olaj, 5 dkg kemény sajt, só, bors.

  • "Nem lehet abbahagyni" bableves

    Hozzávalók:

    50 dkg fehérbab, 10 dkg darált marha- vagy birkahús, 1 nagy hagyma, 2 evõkanál vaj, 3 dkg paradicsompüré, só, bors, paprika

  • Baconbe tekert csirkecombok

    Hozzávalók:

    4 db csirkecomb
    8 szelet bacon
    1,5 kg burgonya
    3 fej vöröshagyma

    szárnyas fûszerkeverék
    õrölt bors
    õrölt kömény
    fokhagyma
    rozmaring

  • Tárkonyos vese

    A veséket félbe vágjuk, és minden fehér, faggyús részt kiszedünk belõlük. Az olajon megfuttatjuk a reszelt hagymát, majd átsütjük rajta a vékony szeletekre vágott vesét. Meghintjük tárkonnyal és egy-két evõkanál vízzel, és nagyon kis lángon, idõnként megkeverve puhára pároljuk. Ezután néhány csepp tárkonyecettel ízesítjük.

  • Mozzarellás ízbomba

    Tûzálló tálba öntök egy kis olívát, rá egy sor lebõrözött, felkarikázott paradicsomot.

  • Pussy Foot

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl citromlé.

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók:

    4 szép szelet marhafelsál, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg burgonya, zsír, olaj, bors, mustár, flekken fûszerkeverék, só

  • Gyümölcsös szárnyassaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt szárnyas hús, 2 kivi, 20 dkg meggy, 1 rózsaszín húsú grépfrút; a pácléhez: 1 narancs leve, 1 citrom leve, 7 evõkanál tejföl, 3 teáskanál rum, csipet frissen õrölt fekete bors, 1 mentalevél.

  • Csirkés tésztasaláta

    Hozzávalók: 20dkg durumtészta, 20dkg hideg csirkesült, 1 fej brokkoli, 1 doboz koktélparadicsom, 1db cukkini, 1 szál sárgarépa, bazsalikom, 3 ek olívaolaj, só, fél citrom leve, bors.

  • Klasszikus vaníliafagylalt

    Klasszikus vaníliafagylaltAz egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megsózzuk. A tejet a vaníliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegítjük, addigra kissé be is sűrűsödik. Hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a tejszínből kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a tejes tojásba. A vaníliát kivesszük a tejből, és a masszát lehűtve beleöntjük a fagylaltgép tartályába, majd jó keményre fagyasztjuk. Kis robotgép segítségével nagyon egyszerűen elkészíthető.

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Narancs krém

    8 tojássárgáját habosra keverünk 42 deka narancson ledörzsölt finomra tört cukorral.

  • Kecskesajtos virsli püré

    Hozzávalók: 10 dkg kecskesajt, 1 pár virsli, 1 dl tejföl, 1 csipet só, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csipet bors, 1 szár kapor, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl tejszín.

  • Dunahullám

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
    - 3-4 dkg margarin

    A tetejére:

    - 4 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliáscukor
    - 4 evõkanál kristálycukor
    - 5 dl tej
    - 1 csomag vanília puding
    - 15 dkg margarin

    A töltelékhez:

    - 1 üveg meggybefõtt (40 dkg)

    A tésztához:

    - 2 evõkanál keserû kakaópor
    - 2-3 evõkanál tej
    - 1 evõkanálnyi mandulabél
    - 1 csomag sütõpor
    - 25 dkg finomliszt
    - 7 db tojás
    - 25 dkg kristálycukor
    - 37,5 dkg margarin

  • Fekete ribizli pálinka

    1/2 l tisztított feketeribizli,1/2 gyökér gyömbér,1/2 vanília,20 kockacukor,1/2 üveg tiszta pálinka.

  • Rakott zeller

    Hozzávalók: 60 dkg zellergumó, 40 dkg laskagomba, 6 db tojás, 2 dl tejföl, 4 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Kocsonyázott zöldség

    Hozzávalók: 60 dkg vegyes, levesben fõtt zöldség, 2-3 ecetes uborka, 2 tojás, 5 dl húsleves, 2 evõka­nál zselatin.

loading...