rss
  • Colbert-vaj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 citrom leve, 1-1 evõkanál finomra vágott zöldpetrezselyem és tárkony, 1 evõkanál sülthúslé, só, törött bors.

    A puha vajat összekeverjük a hideg sülthúslével, majd a zöldpetrezselyemmel, a tárkonnyal, a citromlével, a sóval és a borssal. Hideg helyen állni hagyjuk. Felhasználható: meleg, hideg és grillben sült húsokhoz, halakhoz.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kolbászos, zöldbabos penne

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.

  • Minestrone (eredeti recept)

    Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 50 dkg burgonya, 30 dkg hagyma, 60-70 dkg kelkáposzta, 15-20 dkg zöldborsó, 15-20 dkg zöldbab, 15-20 dkg bab (konzerv), 10 dkg parmezán sajt (reszelt), 3-4 db répa, 2-3 db cukkini, 2-3 db paradicsom, 1 db leveskocka, 1 csipet só, 2 szál zeller.

  • Párolt ördöghal

    Hozzávalók: 30 dkg ördöghal filé, 8 nagy cikórialevél, õrölt sáfrány, chili, olaj, tengeri só, õrölt bors, frissen tartó fólia.

  • Savanyú burgonya fõzelék

    Egy kiló burgonyát héjában puhára fõzünk, leszûrjük s kissé hûlni hagyjuk. Ezalatt egy nagy kanál zsírt fölolvasztunk egy lábasban és kellõ mennyiségû lisztbõl rántást készítünk s ezt világos barnára hagyjuk pirulni.

  • Gesztenyés rétes

    Hozzávalók:

    60 dkg készen vett vajas tészta, 40 dkg gesztenye, 40 dkg alma, 25 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, õrölt fahéj, reszelt csokoládé.

  • Gombás húskrokett

    Hozzávalók: 30 dkg maradék sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, zsemlemorzsa, só, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, a sütéshez olaj.

  • Tojásleves

    TojáslevesA lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kevergetés közben felengedjük a vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól elkeverjük, majd a forró levesbe csorgatjuk. Párszor átkeverjük. Az egész tojásokat egyenként egy kis tálba ütjük és óvatosan a levesbe engedjük. Körülbelül 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük (attól függően, hogy ki milyen keményen szereti a tojást benne), néha óvatosan átkeverjük.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál curry-por, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Aszalt szilvás csokis süti

    Hozzávalók:

    - 6 dkg vaj
    - 17,5 dkg finomliszt
    - 1,5 teáskanál sütõpor
    - 1,5 teáskanál õrölt fahéj
    - 1 evõkanál kakaó
    - 9 dkg cukor
    - 1,4 dl zsíros tej
    - 13 dkg aszalt szilva
    - fél bögre tört csokoládé

  • Sárgabarackkal töltött gombóc

    Sárgabarackkal töltött gombócA főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadunk öt dekagramm zsírt, a tojást, sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni. A barackokat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon, a töltésnél egy kiskanál vaníliás cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk, és a gombócokba töltjük. A morzsát kevés zsiradékon, sóval és cukorral, kis lángon állandóan kevergetve megpirítjuk, vigyázzunk, mert könnyen odakap.

  • Zöldséges sertésragu tésztaágyon

    Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 ek szójamártás, 1 ek édes vermut, 1 ek étkezési keményítõ, 1 szál zeller, 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, 50 dkg laposmetélt, só, 1/4 liter víz, 1/2 csirkeleveskocka, 1.5 kiskanál étkezési keményítõ.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Pörköltfelfújt

    Hozzávalók: fél csomag szójakocka, 1 fej hagyma, 4 db tojás, 2 evõkanál vaj, 4 evõkanál liszt, 3 dl tej, 1 kávéskanál olaj, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Kávés muffin

    Hozzávalók:

    200 g cukor, 4 tojás, 1, 5 dl olaj, 3-4 evõkanál nescafé vagy fõzõtt kávé, 250 g liszt, (ici-pici só), fél csomag sütõpor.

  • Csirkeragu borsósan

    Csirkeragu borsósanA vöröshagymát apró kockákra összevágjuk, a csirkemellet pedig csíkokra vágjuk. (De készíthető combból is.) Olajon megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a vékony csíkokra szelt csirkemellet. A szétnyomott fokhagymát is hozzáadva kicsit lepirítjuk a húst, ha minden oldalán kifehéredett, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Sózzuk borsozzuk és kevergetve addig pároljuk, míg a lé felére fő, majd lehintjük pár kanál liszttel, felengedjük kevés vízzel, és készre főzzük. Petrezselyemmel megszórva, rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

  • Debreceni krémes

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük.

  • Töltött sárgarépák

    Töltött sárgarépákA sárgarépákat megtisztítjuk. Felöntjük hideg vízzel, és főzzük. Mikor felforrt a víz, lefedjük a lábast, és kisebb lángon folytatjuk a főzést, körülbelül 12-15 percig. Végül kivesszük őket, és hűlni hagyjuk. A savanyú uborkát apró kockákra daraboljuk, majd összekeverjük a reszelt sajttal, majonézzel, citromlével, és ízlés szerint sózzuk. Egy kiskanállal óvatosan kikaparjuk a sárgarépák belsejét, vigyázva, nehogy széttörjenek. (Aki inkább biztosra menne, főzés előtt vágja ketté a répákat.) Amit kiszedtünk, belekeverjük az elkészített töltelékbe. A kapott masszával töltjük a sárgarépákat.

  • Tejfölös tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 2 doboz tejföl, só, étolaj, trappista sajt, snidling.

  • Hagymás tejfölös csirkemáj

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só.

  • Túrópuding

    Hozzávalók: 2 db zsemle, 2 dl tej, 30 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 6 db tojás, 12 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 10 dkg dióbél, 1/2 citrom héja.