rss
  • Citromos mártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 1/2 csokor finomra vágott citromfû levél, 150 g sima joghurt csipetnyi cukor, 1 piros húsú aprított chilipaprika, só, bors.

    loading...

    Az összes hozzávalót összekeverjük és ízesítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banánfagyi

    Hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 2 nagyobb, érett banán, fél citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Böjtös paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 evõkanál vaj, 1 liter paradicsomlé, 2 babérlevél, só, õrölt bors, cukor;

    A betétnek: 1 tojás, liszt, só;

  • Spenót

    Hozzávalók: 1 doboz mirelit parajpüré, 1 zsemle, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kb. 2 dl tej.

  • Tejszínes-gombás szósz

    1 hagymát apróra vágva üvegesre pirítunk, majd hozzáadunk 25 dkg felszeletelt gombát.

  • Paradicsomos-tojásos raclette

    Hozzávalók: 8 keménytojás, 8 paradicsom, 2 ek olaj, kevés só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehér kenyér.

  • Klasszikus zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott zöldpetrezselyem.

  • Almasaláta pirított mandulával

    A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hûlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk, a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk.

  • Sangria

    Hozzávalók: 5 dkg eper vagy málna, 1/2 narancs, 2 dl könnyû, félédes vörösbor v. rozé, 1 ek. brandy, 1 ek. narancslikõr (triplesec), 1 ek. méz.

  • Lekváros rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás fehérje, 2 dl lekvár.

  • Lakodalmas leves

    Hozzávalók: 1,2 kg fiatal tyúk, 20 dkg sérgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 3-4 dkg hagyma, 8 dkg zöldborsó (friss, konzerv, vagy fagyaqsztott), 6 dkg gomba, 2 dkg só, kb 1 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 5 dkg cérnametélt.

  • Nagyi lencsesalátája

    Hozzávalók: 35 dkg lencse, 15 dkg póréhagyma, 2 evõkanál cukor, fél evõkanál almaecet, egy csokor petrezselyem, babérlevél, kevés õrölt bors és só.

  • Harcsaszeletek kapros paprikás mártásban

    Hozzávalók: 3-4 adaghoz: 1 szelet kenyérszalonna, 4-6 szelet harcsafilé, fokhagymás fûszerkeverék, bors, szárított vagy friss kapor, 2 db halászlékocka, 2 dl tejföl, 1-2 ek liszt.

  • Húsos-káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma (lila hagyma is lehet), 7-8 dkg vékony szelet húsos szalonna, 3 evõkanál olívaolaj, 1 szép libacomb, 1 sárgarépa, 1 dl száraz fehérbor, 2-3 dl húsleves (kockából is jó, só, õrölt bors, fél fej (kb. 30 dkg) kelkáposzta, 35 dkg rövid csõtészta, fél csokor zeller zöld, 1 csokor petrezselyem.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Tárkonyos-tejszínes raguleves

    Hozzávalók:

    30 dkg csirke- vagy pulykamell, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 3,5 dl tejszín, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, tárkony, csontleves vagy erõleves kocka, olaj

  • Almás pite

    Almás piteA lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Amennyiben szükséges egy pici hideg vizet adhatunk hozzá, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen, de ez a liszttől függ.) Ezután csippentsük le az 1/3-át, majd tegyük be a hűtőbe. A maradék tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát.

  • Hajdinás zöldségleves

    Hozzávalók: 15 dkg hajdina, 1 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 darab sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, egy szál szárzeller, só, ízlés szerint, bors, majoránna, 2 darab bio-zöldségleveskocka.

  • Madártej

    Hozzávalók 4 személyre: 1 liter tej, 4 tojás, 4 ek cukor, 5 cm vaníliarúd.

  • Sárgadinnyedzsem 2.

    A hámozott dinnyét a magoktól letisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg dinnyehúshoz számított 40 dkg cukorból 1 dl vízzel sûrû szirupot fõzünk.

  • Görögsaláta bárányhússal és fehér babbal

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom.

loading...