rss
  • Tepsis csigatészta

  • Share on Tumblr

    A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfozzük, majd meleg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fõ, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és a zsírját egy serpenyoben kevergetve, kiolvasztjuk. A szalonnazsírra rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, és üvegesre fonnyasztjuk.

    loading...

    Ezután megsózzuk, majd hozzáadjuk a közben megtisztított, és finomra metélt gombát. Fedo alatt, saját levében puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott párizsit meg a paradicsompürét, és együtt pirítjuk tovább néhány percig. A tuzrol lehúzva belekeverjük a zúzott fokhagymát és a tejfölt, végül pedig a habosra felvert tojással vegyítjük össze. A tojásos mártásba beleforgatjuk a fott tésztát. Kikent tepsibe öntjük, és az elomelegített forró sütobe toljuk. Addig sütjük közepes lángon, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a mártásból. Kockára vágva tálaljuk.

    Hozzávalók:
    25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta,
    úgynevezett körettészta),
    10 dkg gomba,
    10 dkg párizsi,
    10 dkg füstölt szalonna,
    2 dl tejföl,
    2 tojás,
    1 fej vöröshagyma,
    1 evokanál paradicsompüré,
    1 evokanál vegeta,
    2 gerezd fokhagyma,
    só ízlés szerint

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Boszorkánykonyha: A csábítás receptjei

    Boszorkányunk, Brigitte 100 receptet kínál a boszorkánykonyhából: nincs élethelyzet, amire ne akadna bûbája.

    Megosztja velünk a titkot, hol gyûjthetjük be a receptek hozzávalóit, pontos elkészítési idõt szab meg - egyik szemünk az órán - majd irány az üst!

    És mindezt boszorkánytitkokkal fûszerezi: a bûbájos varázsigéktõl a varázslatig, a szépen terített asztal igézõ hatásától az érdekfeszítõ legendákig megadja a beszélgetés sava-borsát...

  • Hûsítõ csokifagyi

    Hozzávalók:

    3 dl habtejszín, 175 g cukrozott sûrített tej, 1 dl 2,8%-os tej, 100 g étcsokoládé, 4 tojás sárgája, 8-10 dkg cukor, fél kiskanál õrölt fahéj

  • Gyümölcsös bódulat

    Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz ananász, 1 liter jeges gyümölcstea, 1 dl rumaroma, 1 dl konyakaroma, 1/2 liter õszibaracklé, 2 evõkanál méz, szegfûszeg, fahéj, 3 dkg vaníliás cukor, 1 körte, 1 alma, 1 banán, 2 kivi, 2 mandarin, 1 narancs, 1 citrom, 1 üveg meggybefõtt, 1 üveg õszibarackbefõtt.

  • Tárkonyos-petrezselymes gombaleves

    Hozzávalók:

    40 dkg erdei gomba (NEM termesztett), 1,2 l csirkehúsleves, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi, petrezselyem, 1 teáskanálnyi tárkony, bors, só

  • Majonézes kukoricasaláta

    30 dg elõzõleg sós–cukros vízben megfõzött, majd lemorzsolt vagy késsel lefaragott zsenge csemegekukoricát keverjünk össze fél adag tartármártással.

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 liter fehér- vagy vörösbor, 10-12 szem kockacukor, csipetnyi szegfûszeg, 4-5 rúd fahéj, 1 citrom reszelt héja, dió, mazsola.

  • Rakott csirkemell ananászosan

    Rakott csirkemell ananászosanEgy tűzálló tálat kikenünk olajjal vagy vajjal. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tálban. A húst egyenletes kis kockákra összevágjuk. Az ananászt leszűrjük, és ha esetleg túl nagyok, azt is feldaraboljuk. A szalonnára teszünk egy réteg husit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Erre ananászt teszünk, maj d megint hús, só, bors és ismét ananász. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy teljesen befedje. Fóliával letakarva, megsütjük. A végén fólia nélkül kicsit hagyjuk még sülni, hogy a sajt szépen megpiruljon.

  • Amerikai pite

    Hozzávalók: 200 g liszt, 1dl tej,20 g élesztõ, só, 100 g finom kristálycukor, 50 g vaníliás pudingpor, 1l tej, 20 g mazsola, 20g dió,600 g alma, 100 g baracklekvár.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

  • Sajtos tejfölös csirkemell

    Sajtos tejfölös csirkemellA csirkemelleket lapjában vágjuk ketté és sózzuk meg. Hevítsük fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsuk meg (addig hagyjuk, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak). A sütéshez használt vajjal kenjünk ki egy tepsit, majd az alját borítsuk be a hús felével, arra szórjuk rá az összekevert sajt felét, s locsoljuk rá a megsózott tejföl felét. Ekkor mehet rá a maradék hús, majd a sajt, végül a sóval, tört fokhagymával és vágott kaporral elkevert tejföl. A tepsit feddjük le alufóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óra alatt süssük meg. A fóliát levéve, hirtelen pirosra sütjük.

  • Hortobágyi tarhonya

    Hozzávalók: fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só.

  • Gombás burgonyaszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fõtt burgonya, 2 púpozott ek. gombalevespor, 3 dl tej, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött feketebors, olaj.

  • Tequila Sunrise

    Hozzávalók 1 adaghoz:

    3-4 jégkocka, 4 cl Tequila, frissen kipréselt narancslé, 1 cl Grenadine-szirup, 1 narancskarika

  • Erdélyi fatányéros

    Hozzávalók: 25 dkg sertéskaraj, 25 dkg borjúcomb, 25 dkg bélszín, 16 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, 5 dkg liszt, 2 dl olaj, só, friss saláták, hasábburgonya.

  • Sajtos brokkolikrémleves

    Sajtos brokkolikrémlevesA brokkolirózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz). A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk, majd összeforraljuk és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a korábban kivett brokkolidarabokat.

  • Rántott tojás

    Húsmentes: 10 keménytojás, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj.

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, mokkáskanálnyi törött fehér bors, teáskanálnyi csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Csirkés-cukkinis tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg penne tészta
    - 1 db csirkemell
    - 1 db cukkini
    - 15 dkg csiperke gomba
    - 1 db kaliforniai paprika piros
    - 20 dkg reszelt trappista sajt
    - 3 dl főzőtejszín
    - 2 db fokhagymagerezd
    - só
    - szárnyas fűszerkeverék
    - 1-2 evőkanál olaj
    - bors

  • Zöldborsóleves buggyantott betéttel

    Elõkészítés: A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, mindkettõt felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.

loading...