rss
  • Burgonyaleves virslivel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

    loading...

    Elkészítés: A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a kockára vágott burgonyát. Közepes láng felett üvegesre pirítjuk. Meghintjük gabonakeményítõvel, ételízesítõvel, beletesszük a zellerzõldet és kb. 1,5 liter vízzel felöntjük. Jól átkeverjük és lassan puhára fõzzük. Kóstoljuk, meg és ha kell, sózzuk meg. Mielõtt a burgonya megpuhulna, tegyük bele a virslit is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, a sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Tárkonyos csirkeraguleves

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 kanálnyi kacsazsír, ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 3 dl fõzõtejszín, 1 citrom leve, 3 közepes krumpli, 1 kiskanál szárított tárkony, kevés õrölt bors.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Brokkoli-karfiol saláta

    Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 15 dkg karfiol, 5 dkg ketchup, 1 dkg majonéz.

  • Zöldségropogós

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 db sárgarépa, fél csokor petrezselyem, 2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, 1 késhegynyi õrölt bors, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Alföldi kolbászos fánk

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, só, 2 dl tej, 2,5 dl olaj, 25 dkg lángolt kolbász.

  • Diós kifli

    Három tojásfehérjét habbá verünk, ha keményedni kezd, apránként közé keverünk 18 deka cukrot, hogy jó kemény és nehéz habot kapjunk. Beleadunk 15-20 deka darált diót és törött fahéjat. A tésztát gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk, a széleit körül levágjuk és hosszában 15 -16 centi széles szalagokra felvágjuk.

  • Csirkeaprólék-leves

    A megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot az olajon kissé pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott sárga- és fehérrépát, zellert, valamint a megtisztított és felszeletelt gombát. Egy kis ideig pirítsd együtt ezeket, majd öntsd fel jó másfél liter meleg vízzel.

  • Tárkonyos borjúleves

    Hozzávalók: fél kg borjúcsülök, 15 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 5 g ecetben eltett tárkonylevél, 10 dkg citrom, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, vagy margarin, 5 dkg liszt, 2 dkg só.

  • Gombás rakott hal

    Egy vöröshagymát apróra vágunk, és a tûzhelyen olajon megfuttatjuk, majd megpárolunk benne 25 dkg felszeletelt gombát.

  • Cigánnyársak

    Hozzávalók: fél kg sertéslapocka, 15 dkg húsos szalonna, 2 közepes hagyma, 1,5 dl cigánypác.

  • Gazpacho - Az igazi nyári leves

    Hozzávalók (6 személyre): 70 dkg érett paradicsom, 25 dkg kenyérmorzsa, 5 evõkanál olívaolaj, 1 uborka, 2 zöldpaprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 4 evõkanál piros borecet, 6 dl víz, 1 evõkanál sûrített paradicsom, só, frissen õrölt fekete bors, 12 jégkocka.

  • Narancs csókok

    14 deka egész cukrot ledörzsölünk egy narancson s annak levét is rányomva fõzzük addig, míg a cukorból fonal képzõdik.

  • Sajtos fahéjas csirkemell

    Sajtos fahéjas csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. Rámerjük az olajat, majd sóval, fokhagyma granulátummal, majorannával és a fahéjjal mindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjuk állni min. 20 percet. A vajat felforrósítjuk egy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben. . A húsokat belehelyezzük a serpenyőbe, nem forgatjuk, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat maximum lángon, majd mindet megfordítjuk, és a sajtszeleteket rátesszük a már megsült oldalára.

  • Tatár saslik

    Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 1 fej reszelt hagyma, 1 evõkanál torma, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál ecet, törött bors, só, olaj.

  • Tárkonyos szárnyas raguleves

    Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 gombafej, 2 sárgarépa, negyed cikk zeller, 4 evõkanál olívaolaj, 2 dl fõzõtejszín, tárkony, tárkonyecet, bors, 1 liter víz, só.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, fél kg burgonya, 2-3 ek olaj, 6 dkg liszt, egy kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, paprika, õrölt bors, majoranna, kömény, só.

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Sörös-sajtos kosárka

    Hozzávalók: fél doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 2 dl világos sör, 1 dl tej, 1 evõkanál liszt, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg többféle, maradék is lehet), 2 tojásfehérje, só és törött fehér bors, ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.

  • Rántott csirkemáj (Rántott szárnyasmáj)

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa, só és olaj a kisütéshez.

loading...