rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Juhsajtos uborkasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az uborkákat megmosom és a legyalulás elõtt a héját csíkosra díszítem. 2-3 mm-es szeletekre gyalulom. Összekeverem a többi hozzávalóval, majd olajbogyókkal díszítem.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgadinnyeíz, héjából

    Ezen túl, ne dobjuk el a sárgadinnye héját. Tisztítsuk meg külsõ kérges részétõl, a kemény húsos részét pedig reszeljük le.

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Császár kuglóf

    Egy edénybe teszünk kevés sót, porcukrot, az 1 dl tejben felfuttatott élesztõt, tejszínt, és a liszttel jól eldolgozzuk, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.

  • Zöldségkrémleves

    Hozzávalók:

    2 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa vagy paszternák, 1 krumpli, 1 mogyoróhagyma vagy 2 zöldhagyma, 1 csésze zöldbab, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 3 evõkanál vaj (margarin), 2 bögre forró víz, 3 csésze tej, só, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 evõkanál kukoricaliszt

  • Ázsiai sült burgonya

    Hozzávalók: 1 kg héjában fõtt burgonya, 25 dkg tisztított földimogyoró, 2 dl tejszín 2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi szerecsendió reszelék, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 húsleves kocka, só ízlés szerint törött bors, 1 evõkanál kb. 10 dkg mazsola.

  • Kókuszos szilvás

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor (kevertem a barna és a fehér cukrot), 5 db kisebb alma, 2 tojás, 1 cs. sütõpor, 2 dl tejföl, 2dl joghurt.

  • Tavaszi burgonyagombóc-leves

    Hozzávalók: 3 db közepes burgonya, 10 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó, fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, fél csokor petrezselyem, 2 evõkanál liszt, 1 db tojás, csipetnyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Sóska mártás

    Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva megmosunk s összevagdalunk.

  • Gombás padlizsános tészta

    Hozzávalók 4 személyre: 50 g szárított vargánya, 400 g padlizsán, 1 gerezd fokhagyma, 4 szem paradicsom, 4 ek. olívaolaj, 150 ml fehérbor, só, bors, 400 g penne rigate tészta, 100 g parmezán.

  • Ecetes babsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors.

  • Szarvaspörkölt

    Egy nagy fejhagymát apróra vágtam, megpároltam zsírban, egy zoldpaprikát apróra kockázva hozzáadtam, mikor megpárolódott, hozzáadtam egy cikkekre vágott paradicsomot, egy evõkanál pirospaprikát, rátettem a felkockázott szarvashúst (kb. 1,5 kg).

  • Zöld szelet

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 25 dkg porcukor
    - 25 dkg vaj
    - kevés tej
    - 1/2 rumaroma
    - 3 ek kakaópor
    - 1 mandulaaroma
    - 1 tortabevonó
    - 3 ek napraforgó olaj

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petre-zselyem,1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.

  • Sonkás tojássaláta

    Sonkás tojássalátaA tojásokat keményre főzzük. Vágjuk össze a krumplit, a sonkát, a lila hagymát, a retket és a tojásokat. Óvatosan keverjük össze, szórjuk meg a felaprított kakukkfűvel, a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg az olajjal. 1-2 órára tegyük hűtőbe. Az öntethez a majonézt keverjük össze a megmaradt fűszerekkel, és jól hűtsük le. Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel rakjuk körbe a tányért, majd halmozzuk rá a tojássalátát, és locsoljuk meg a majonézes öntettel. Ízlés szerint további hozzávalókkal variálható, bővíthető.

  • Ananászos-rizsas fánk

    Hozzávalók: 5 dkg (a levével együtt) ananász, 2 dkg mazsola, 10 dkg rizs, csipetnyi só, 3,5 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg liszt, 1 evõkanál vaj, 2 tojássárgája, a tetejére porcukor, olaj, a sütéshez;

  • Török krumplisaláta (Patates salatasi)

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 salátauborka, 1 ek olivaolaj, 1/2 ek ecet, 1/2 ek citromlé, 1 ek mustár, 1 ek majonéz, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só, bors.

  • Almás kukoricalepény

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g kukoricadara, 250 ml tej,3 db tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 60 g porcukor, csipetnyi fahéj, fél citrom reszelt héja, l00 g vaj, 300 g alma, 70 g mazsola, 30 ml rum, porcukor a szóráshoz.

  • Amaretto kekszek

    Hozzávalók kb. 150 darabhoz: 300 g hámozott, darált mandula, 1-2 evõkanál Amaretto likõr (mandulalikõr), 2 friss tojásfehérje, 500 g porcukor.

  • Prosciutto e melone

    Hozzávalók: 1 db sárgadinnye, 30 dkg pármai sonka.

  • Paradicsomos karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, fél kg burgonya, 3 dl paradicsomlé, 2 db sárgarépa, 1 db paprika, fél csokor zeller zöldje, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...