2024.03.19. - József, Bánk

Ibériai szárított sonka

Hozzávalók: 2 comb, 1 kg só, 3 dkg törött cayenne bors, 1 dkg rozmaring, 5 dkg babérlevél, 10 dkg fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fûszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd bedörzsöljük vele a még ki nem hûlt combokat. Hûvös helyre rakjuk, Ahol egy-két nap után levet fog ereszteni, amellyel naponta locsoljuk, illetve a sonkát forgatjuk.

3 hét után kiemeljük ebbõl a pácléból, és deszkára helyezzük, majd lenyomatjuk. 2-3 napon keresztül préseljük, hogy a nedvesség kifolyjék belõle. Az így nyert sonkákat hûvös, szellõs helyre akasztjuk szárítani. Vékonyan felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!