rss
  • Párolt savanyú káposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 75 dkg savanyú káposzta, 5 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 3 evõkanál borecet, só, õrölt bors, õrölt kömény.

    A savanyú káposztát, ha szükséges, kissé átszûrjük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és finomra vágott vöröshagymával együtt pirítjuk, hozzátesszük a savanyú káposztát. Sóval, õrölt borssal és az õrölt köménnyel fûszerezve fehérborral felöntjük. Fedõ alatt puhára pároljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Finom gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg gyümölcs( lehet banán, narancs, mandarin, ananász, alma, meggy, körte, eper, bogyós gyümölcsök), 1 nagy doboz natúr joghurt, 1 citrom, 3 kanál méz.

  • Acapulco saláta

    A kukoricát és a kelbimbót párold meg, és csepegtesd le. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a salátát tépdesd csíkokra. Az összekevert zöldséget öntsd le vágott kaporral ízesített tartármártással és hûtsd le.

  • Magyaros krumplifõzelék

    Hozzávalók:

    - 80 dkg burgonya
    - 1 evõkanál pirospaprika
    - 1 vöröshagyma
    - 2 dl tejföl
    - 1 evõkanál liszt
    - babérlevél
    - só
    - olaj

  • Casino tojás

    Hozzávalók: 5 kemény tojás, 10 dkg vaj, 40 dkg franciasaláta, 3 dl tartármártás, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, mustár, szardellapaszta ízlés szerint, aszpik, és besamel.

  • Nyári tejfölös saláta

    Hozzávalók: 3 db paprika, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 db uborka. Az öntethez: 1 pohár tejföl, fél csokor friss petrezselyem, kapor, só, bors, cukor, ecet vagy citromlé.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Csirkesaláta ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg (bõrös) csirkemell, csont nélkül, 1 ek olaj, 1 narancs, 1 alma, ½ ananász, 15 dkg joghurt, 5 dkg majonéz, 1 ek tejföl, 1 tk currypor, 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér, só, bors, tabasco, citromlé, tálaláshoz ananász, menta.

  • Jércesült gombával

    Hozzávalók: 2 db jérce, 10 dkg vaj, 20 dkg gomba, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Angeles Mist

    A shakerbe tört jégre 1 rész ananászlevet, 1 rész tejszínt és egy fél narancs levét töltjük.

  • Túrós pite

    Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.

  • Gyümölcs bomba

    Készítünk egy piskótát: 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, pici só, 1 kk sütõpor, 3 ek. kakaó, 3 tojás A fehérjét külön felverjük, a sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük robotgéppel, majd nagy mozdulatokkal a két részt összekeverjük. Óvatosan azért, hogy ne essen össze a fehérjehab.

  • Parasztos tarhonya

    Hozzávalók:

    0,5 kg tarhonya, 60 dkg comb, 1 nagy fej vöröshagyma, étolaj, só, õrölt bors, ételízesítõ, paradicsomlé, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, 5 db közepes krumpli

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók (4-5 személyre): 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 1 fej hagyma, zsír, só, bors.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 75 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebbõl lehet 4 szem keserûmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.

  • Rakott burgonya fûszerekkel

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1 kis doboz paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 kg burgonya, szerecsendió, babérlevélpor, só, feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj.

  • Házi burgonya lángos

    Hozzávalók: 2 1/2 dkg élesztõ, 1/2 kg liszt, 2-3 db közepes fõtt burgonya, 1/2 dl tej, só, cukor.

  • Galamb kalácsban

    Hozzávalók: 4 fiatal galamb, 6 ek. száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteménybõl reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek. olaj, ízlés szerint só.

  • Spenótos rizottó

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 3 dkg vaj, 2,5 dl fehérbor, 3 dl zöldségleves kockából, 29 dkg vegyes paprika paradicsommártásban, 5 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, néhány szál rozmaring, 3 dkg parmezán sajt.

  • Paradicsom mártás

    Az érett paradicsomot megmossuk, kissé szétdarabolva egy fazékba tesszük vereshagyma, zöld petrezselyem és egy kevés vízzel fõzzük, amíg a paradicsom héja leválik a húsától.