rss
  • Gombás karalábé

  • Share on Tumblr

    Sós vízben megfõzünk 8 zsenge, meghámozott karalábét, majd szitára téve lecsurgatjuk. Éles kiskanállal kivájjuk a belsejüket, és a karalábékat - üregükkel felfelé - margarinnal kikent tûzálló tálra egymás mellé tesszük, s körülrakjuk a karalábéforgácsokkal.

    loading...

    Egy kiskanálnyi margarinon üvegesre párolunk egy szál apróra vágott újhagymát, hozzáadunk 20 deka megtisztított, karikára vágott gombát, és sóval, törött borssal addig pároljuk, míg saját Levét el nem fõtte.

    Hozzáadunk 10 deka nagyon apró kockára vágott sonkát vagy fõtt húst, és összekeverjük 4 nyersen elhabart tojással. Egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és a karalábé üregébe töltjük. 2 deka margarinból 2 deka liszttel és 2 deci karalábé fõzõvízzel besamelt fõzünk, a tûzrõl levéve simára keverünk benne egy deci tejfölt, és a lerakott karalábékra öntve, a sütõben megsütjük. (Meghintjük a tetejét 2 deka reszelt sajttal is, amely piros kéreggé sül.)

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsvéti joghurtos kevert saláta

    Hozzávalók:2 db fõtt tojás, 1 csomag újhagyma, 1 csomag retek, 1 -1 db. vagy fej friss saláta és húsvét napján hogy nem dolgozzunk olyan sokat 1 üveg joghurtos saláta öntet (azonban készíthetjük 1 pohár joghurt, 1 csomag zöldfûszer és pár csepp Stevia kivonat, esetleg cukor hozzáadásával a dresszingünket);

  • Keksztekercs szinesen

    Keksztekercs szinesenEgy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral, porcukorral, és hozzáadjuk a tejet, rumaromát. Nyújtható tészta állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá még tejet, vagy darált kekszet. Ha elkészült a tészta, a hűtőben pihentetjük fél órát. Elkészítjük a vajkrémet. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és adunk hozzá pár csepp rumaromát. A krémet három felé osztjuk. Mindegyik tésztához tetszés szerinti színű ételfestéket adunk. A tésztát három felé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kókuszreszelékes deszkán.

  • Káposztaleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evõkanál félig fõtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, bors.

  • Kacsahúsos penne

    Hozzávalók: kb 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült), 30 dkg erdei gomba (vegyesen), 4 gyöngyhagyma, fél dl száraz fehérbor, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, kacsazsír, 2 evõkanál petrezselyem (apróra vágott), só.

  • Spárgás gombasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 175 dkg zöld spárga, 1 ek egész mustármag, 1 ek reszelt narancshéj, 2 tk reszelt citromhéj, 2 tk reszelt lime-héj, 3 ek narancslé, 2 ek citromlé, 1 ek lime-lé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk cukor, 400 g csiperke gomba, 150 g rucola, 1 piros húsú paprika csíkokra szeletelve.

  • Burgonya tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, zsír, pirospaprika, só, 15 dkg tarhonya.

  • Krumplis lángos

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg burgonya, 2.5 dkg friss élesztõ, 1 csapott tk só, fél liter tej, 1.5 - 2 liter olaj a kisütéshez;

  • Bélszín szardellás mártásban

    Hozzávalók: 4 bélszínszelet, 3 dkg vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 db paradicsom, 1 dl sherry (Héliosz), 1 evõkanál szardellapaszta (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!).

  • Medvehagymás zellerleves

    Hozzávalók:

    - 1 db zellergumó
    - 1 db nagyobb krumpli
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 3 szál újhagyma szárával
    - 4-5 levél medvehagyma
    - petrezselyem
    - só
    - õrölt feketebors
    - fokhagyma-petrezselyem fûszerkeverék
    - 2 tyúkhúslevesocka
    - fehérbor
    - olívaolaj
    - füstölt sajt

  • Tápláni sonkás csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált fõtt sonka, 3 ekanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 1 üveg passzírozott paradicsom, 3 tojássárgája, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, 3 ekanál liszt, 1 dl tej, 2 ekanál tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, õrölt bors, 1 kávéskanál majoranna, 1 kávéskanál õrölt kömény.

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: Fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Gombás burgonyaszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fõtt burgonya, 2 púpozott ek. gombalevespor, 3 dl tej, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött feketebors, olaj.

  • Kukoricakrémleves

    Hozzávalók: 1 konzerv csemegekukorica, 1 ek. vaj, 3 dl húsleves (húsleveskockából), 2 dl tej, só, bors, õrölt szerecsendió, 5 dkg füstölt sajt, petrezselyemzöld, pirított zsemlekocka.

  • Farsangi fánk

    Farsangi fánkA lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.

  • A legtöbb eredményesen fogyó saját feje után megy

    Elfelejthetjük a drága módszereket, pirulákat - legalábbis a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szaklap legutóbbi tanulmánya szerint, amely azt mutatja, hogy a legsikeresebb diétázók saját fejük után mentek, többségükben helyes étkezésre álltak rá és rendszeresen mozogtak.

  • Czigány vetrece

    Hozzávalók: 80 dkg marhalábszár, 4 szelet zsíros szalonna, 3 fej vöröshagyma, 1 doboz paradicsompüré, 1 mokkás kanál bors, 3 db babérlevél, 2 dl tejföl, evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál majoránna, csipetnyi õrölt kömény és szerecsendió, ízlés szerint mustár, csípõs Piros Arany, vörösbor, kevés zsír vagy olaj.

  • Köpönyeges virsli

    Hozzávalók: 1/2 kg darált húst elkészítek Maggi Fasírt Fix-szel és 8 felé osztom, ellapítom.

  • Vadászmártás

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 1 közepes hagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 60 dkg húsos szalonna, fél liter zöldségleves, 1,5 dl vörösbor, 1-2 ek konyak, 1,5 dl tejszín, 1 ek paradicsompüré, só, bors.

  • Sonkás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg száraztészta (bármilyen lapos formájú), 20 dkg apróra vagdalt fõtt, füstölt hús (sonka, tarja, csülök), 3 db tojás, 1 dl tejföl vagy tejszin, 1 kk só, késhegynyi õrölt bors, 1 ek zsiradék;

  • Meggyes piskóta halom

    Hozzávalók: 25 dkg száraz babapiskóta, 1 egész tojás, 1,5-2 dl tej, 3-4 evõkanál meggydzsem, 1 evõkanál sherry brandy, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 evõkanál vaj, csipetnyi só;

loading...