rss
  • Buenosi marhapörkölt (Argentína)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípõs pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze fõtt kukorica (só nem!).

    A zsíron pirítsuk meg a húst és a hagymát (üvegesre). Tegyük hozzá a sonkát, pirospaprikát, babot. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje. Lassú tûzön, lefedve pároljuk, míg a bab megpuhul.

    Adjuk hozzá a kukoricát, paradicsomot. Cserépfazékban, forró sütõben süssük, míg a teteje barnulni kezd.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Eperrel töltött túrógombóc

    Eperrel töltött túrógombócA túróból a tojásból a búzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formálunk úgy (nedves kézzel sokkal könnyebb a gombócok megformálása), hogy mindegyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. A masszát akár egy egész éjszakán át is hagyhatjuk a hűtőben.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: 30 deka tehéntúró, 12 deka liszt, 5 tojás, 1 és fél deci tejfel, 5 deka vaj, 8 deka cukor, 5 deka mazsola, reszelt citroom héja és só.

  • Pulykamell fokhagymás paradicsomos mártással

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell filé, só, õrölt bors, pár szál friss kakukkfû, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál oregano, 4 dl húsleves (lehet leveskockából is), 2 csapott evõkanál liszt, 1 evõkanál vaj.

  • Kölesfelfújt

    Hozzávalók: 3 pohár fõtt köles, 2 pohár reszelt sárgarépa, 3 pohár reszelt alma, 1 tk fahéj, 2 db tojásfehérje, fél marék darált dió, fél marék mazsola.

  • Pita

    Hozzávalók: 1 csomag szárított élesztõ, 1 evõkanál cukor, 375 ml víz, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olívaolaj, 450 g liszt.

  • Lasagne

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 1/2 kg darált hús, vagy 1 nagyobb doboz lunch-meat, 1 szem paprika, 2-3 szem paradicsom, vagy egy paradicsompüré konzerv, 2-3 db hagyma, evõkanál olaj (egészségtelen, de finom, ha sült szalonna zsírját használjuk), 1 evõkanál só, bors, 1 csipet majoránna, evõkanál gulyáskrém, 15 dkg reszelt sajt.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge tavaszi sárgarépa, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  • Fûszeres pecsenye krumplitortával

    Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott rövidkaraj, 2 evõkanál olívaolaj vagy 5 dkg vaj, só, frissen õrölt bors, 2 teáskanál paprika, 2 teáskanál köménymag, 1 evõkanál liszt, 5 dl húslé leveskockából.

  • Tûzdelt szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 db szûzpecsenye, 4-5 db puha aszalt szilva, só.

  • Ananászos kocka

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 4 tojás, 30 dkg cukor, 20 dkg liszt, ananászkonzerv, 2 evõkanál rum, a sütéshez kevés vaj.

  • Dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

  • Fûszeres grillcsirke

    Hozzávalók: 2 db kicsi, grillezni való csirke, 1-1 szál kapor, petrezselyemzöld, lestyán, tárkony, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fehér bors, 1 evõkanál olaj.

  • Almás húscipó

    Hozzávalók: 40 dkg dagadó, 2 savanykás, közepes nagyságú alma, fél citrom reszelt héja, 1 késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál porcukor, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, só.

  • Francia krémes

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 30 dkg finomliszt
    - 1 tojás sárgája
    - 1 egész tojás
    - 5 dkg sütõmargarin
    - 5 dkg porcukor
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna

    A krémhez:

    - 1 l tej
    - 2 csomag vaníliás fõzõs pudingpor
    - 3 tojás sárgája
    - 2 evõkanál finomliszt
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg sütõmargarin

    A habhoz:

    - 0,5 l tejszín
    - 4 evõkanál kristálycukor

    A mázhoz:

    - 15 dkg ét tortabevonó
    - 1 dl étolaj

  • Joghurtos barackleves

    Joghurtos barackleves4 fél barackot vágjunk apróra. Tegyük félre. Öntsük turmixgépbe a befőttet a levével együtt, és turmixoljuk össze. Egy nagyobb tálba öntsük ki a barackpépet. Adjuk hozzá a natúr joghurtokat, és habverővel keverjük össze. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, majd ezt is jól keverjük el a joghurtos barackkal. Végül szórjuk bele a félretett barackdarabokat, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. A levest igazából bármilyen gyümölcsből (eper, meggy, cseresznye, ananász stb.) készíthető a menete ugyanaz, mint itt a baracklevesnél.

  • Házi zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Párolt savanyú káposzta

    Hozzávalók: 75 dkg savanyú káposzta, 5 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 3 evõkanál borecet, só, õrölt bors, õrölt kömény.

  • Málnalepény

    40 deka finomlisztet összegyúrunk 20 deka margarinnal, 13 deka porcukorral, két tojássárgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal meg citromlével. Ha nem áll össze, 1-2 evõkanál tejfölt is beledolgozunk, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára behûtjük.

  • Sonkás-gombás sertéskaraj

    Sonkás-gombás sertéskarajA hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk, forró zsíron mindkét oldalát lepirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd kikent tűzálló tálba fektetjük. Közben az apróra vágott hagymát a maradék zsiradékon kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Puhára pároljuk. A tojásokat felverjük, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, sózzuk. A tojást a gombához adjuk, kevergetjük, míg összeáll. A hússzeleteket betakarjuk 1-1 szelet sonkával, elosztjuk rajta a gombát, betakarjuk 1-1 szelet sajttal.

  • Burgonya pogácsa

    Hozzávalók: 1kg liszt, 6db burgonya, 1pohár tejföl, 1db tojás, pici só, 5dkg élesztõ.