rss
  • Májszelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Borjúmáj 70 dkg, tojás 2 db, morzsa 15 dkg, liszt 3 dkg, só 1 késh., zsír 1/4 kg.

    Bármilyen májat (lehet borjú, bárány, vagy malac) vékony szeletekre vágunk. Lisztbe, tojásba, morzsába mártva, forró zsírban hirtelen kisütjük, mielõtt kivesszük a zsírból, kicsit megsózzuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Amaretto kekszek

    Hozzávalók kb. 150 darabhoz: 300 g hámozott, darált mandula, 1-2 evõkanál Amaretto likõr (mandulalikõr), 2 friss tojásfehérje, 500 g porcukor.

  • Camembert sajt bajor módra

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g camembert sajt, 100 g teavaj, 1 fej vöröshagyma, só, õrölt bors, 2 ek. paprikakrém, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Egyszerû pizzarecept

    Hozzávalók:
    30 dkg liszt,
    1 tojás,
    2 dl tej,
    2 evõkanál olaj,
    1,5 dkg élesztõ,
    1 teáskanál cukor,
    1 mokkáskanál só

  • Hamis marcipán

    Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.

  • Sajttal töltött baconös csirkemell

    Sajttal töltött baconös csirkemellA melleket megmossuk és éles késsel zsebeket vágunk rájuk. A sajtot kb akkora kockákra vágjuk, hogy kényelmesen beférjen a résekbe. A sajtkockákat becsomagoljuk 1-2 szelet szalonnába (angol vagy bacon szalonna), és bedugjuk a mellekbe, majd fogvájóval a zsebek szélei megtűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat és a melleket elősütjük mindkét oldalán szép pirosra. Ha kissé megpirultak az oldalai, akkor borsozzuk, vegetázzuk és öntsd alá a 2 dl vizet, takarjuk le és tegyük be forró sütőbe kb 25 percre hogy belül is jól átsüljön.

  • Provance-i zöldbab

    Provance-i zöldbabA zöldbabot lobogó sós vízben 10 percig főzzük, majd jéghideg vízben azonnal lehűtjük, és alaposan lecsepegtetjük. A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, 30 másodpercre forró vízbe mártjuk őket, majd eltávolítjuk a héjukat, és a húsukat kockára vágjuk. Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsomot, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és 5 percig főzzük. A zöldbabot átmelegítjük, összeforgatjuk a hagymás-paradicsomos keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

  • Gyömbéres, zöld limonádé

    Hozzávalók: 2 db lime, 5 dkg. gyömbér ( friss )Szupermarketekben kapható, 1 mk. citromsav, 1 citrom leve, 35 dkg. cukor, 1,5 l víz.

  • Erõleves

    Hozzávalók: 1 kg marhacsont, 25 dkg darált marhahús, 1 tojásfehérje, 1 kiskanálnyi paradicsompüré, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, bors, só.

  • Ribiszkezselé

    Hozzávalók: 1 liter ribizlilé, 1 kg zselécukor, 1 citrom leve.

  • Zöld rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, só, frissen õrölt bors, egy csipetnyi oregano, egy kisebb fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zeller, egy közepes póréhagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, marhahúsleves felönteni, 15 dkg sorány sonka egyben, reszelt sajt, vágott petrezselyem, megszórni.

  • Szárazbableves csípõs paprikával

    Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka, 15 dkg tarkabab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 szárított csípõs paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só.

  • Bodzaturmix

    Hozzávalók: 0,5 liter bodzalé, 1 liter tej, 2 citrom leve, 10 dkg cukor, õrölt fahéj.

  • Lángos

    Hozzávalók: 1 tojás, 2 pohár kefir, 5 dkg friss élesztõ egy teáskanálnyi cukorral a meglangyosított kefirben "felfuttatva", 60 dkg liszt, egy bõ evõkanálnyi bármilyen zsiradék (olaj, vaj, sütõmargarin), 2 teáskanál só.

  • Körtés lasagne

    Hozzávalók:

    50 dkg körte, 2 csomag lasagnelap, 10 dkg laskagomba, 10 dkg sajt, 3 db narancs, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, csipet reszelt szerecsendió, csipet õrölt gyömbér, só

  • Gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 2 banán, 2 kivi, 2 alma, 1 ananászkonzerv, 1 fürt szõlõ, 2 õszibarack, 2 narancs, 2 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé.

  • Túrós-ananászos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 25 dkg Rama margarin
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 tojássárgája
    - 3 kanál kakaópor

    A töltelékhez:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 15 dkg cukor
    - 1 citrom héja lereszelve
    - 1 kockázott ananász konzerv
    - 2 kanál liszt
    - 3 tojássárgája
    - 5 tojásfehérje
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Hagymás-savanykás babsaláta

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 3 fej hagyma, 2 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 1 tk almaecet, 1 tk citromlé, vegeta.

  • Rakott sonkás kocka

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

  • Gombás tojáskrém

    Hozzávalók: 4 fõtt tojás, 10 dkg puha vaj, 5 dkg gomba, fél mk õrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld.

  • Füstölt marhanyelves szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 4-5 dkg füstölt - fõtt marhanyelv, fél salátalevél, tojáskarika, vaj, díszítõelemek.