rss
  • Balatoni halászlé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg apróhal (pl. keszeg), 1, 5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma,
    5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom.

    loading...

    A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserûfogát.

    A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát 3 liter vízbe felteszem fõni, majd áttöröm.

    A levébe belerakom a pontyot, a harcsát, az áttört apróhalat és a hagymát és még egy liternyi vizet. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy 35-40 percnyi forralást követõen kész.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkecombok mogyoróval

    Hozzávalók

    1-2 csirkecomb vagy mell személyenként, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál szójaszósz, 2 evõkanál méz, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi kömény, csipetnyi õrölt erõs paprika, 1 evõkanál ecet, petrezselyem, 8 dkg pirított mogyoró, 1 pohár száraz fehérbor, só, bors, kevés olaj

  • Szalvétagombóc (Serviettenknödel)

    Hozzávalók: 300 g zsemle kenyér vagy héj nélküli fehér kenyér, 40 g derített vaj, 300 g liszt, 3 db tojás, 250 ml tej, 60 g olvasztott vaj, só.

  • Barack-likõr

    12 darab szép nagy barack, 1,1/2 deka fahéj 3-4 darab szegfûszeg, 1 liter fehérbor, 7 deci legfinomabb spiritus, (talán alkohol?) ezek a kellékek és 1 kiló 15 deka cukor. A barackot magvastól összezúzzuk, fahéj, szegfûszeg, spiritus és borral üvegbe tesszük, bekötjük s 8 napon át többszöri felrázás mellett hideg pincébe tartjuk.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Szárazbab leves

    Böjti levesnek nagyon alkalmas. Veszünk egy negyed liter jófajta fehérbabot, sósvízben puhára megfõzzük, Egy merõkanálnyit az egész szemekbõl félreteszünk, a többit a levével együtt megpasszírozzuk.

  • Csípõs paprikába töltött sajt

    Hozzávalók: 10 dkg friss sajt, 1 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, 3 db hegyes erõs paprika, fogvájó.

  • Joghurtos almás sütemény

    Hozzávalók:

    - 1 pohár joghurt (kefirrel is lehet)
    - 1 pohár cukor
    - 1 pohár liszt
    - 1 tojás
    - 1 csomag sütõpor
    - alma
    - porcukor

  • Zelleres-gombás melegszendvics

    Hozzávalók: kb. 40 dkg gomba, 1-2 dl tejszín, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, vaj, 1 nagy fej zeller, só, fehérbors, rozmaring, kevés liszt vagy keményítõ, reszelt sajt.

  • Párizsi kosárkák

    Hozzávalók: 10-15 szelet párizsi, 3 db burgonya, 3 db fõtt tojás, 2 db ecetes csemege uborka, pirosarany, olaj a sütéshez.

  • "Nem lehet abbahagyni" bableves

    Hozzávalók:

    50 dkg fehérbab, 10 dkg darált marha- vagy birkahús, 1 nagy hagyma, 2 evõkanál vaj, 3 dkg paradicsompüré, só, bors, paprika

  • Sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: 600 g sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 ml olaj, 2 db babérlevél, 1 kk. paprika, 50 g liszt, só, õrölt bors, 2 ek húsleves esszencia.

  • Kelbimbó leves

    Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó, 10 dkg virsli, 3 dkg Kolozsvári szalonna, 3 dkg margarin, 2 dkg liszt, 1 dl energiaszegény tejföl, só, szerecsendió.

  • Töltött uborka

    Hozzávalók: 4 közepes uborka, 20 dkg túró, 10 dkg mozzarella sajt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 késhegynyi borsikafû vagy friss aprított borsika, fél csomag friss kapor, szójaszósz vagy só ízlés szerint.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 db paradicsomos halkonzerv, 2 dl párolt rizs, 2 db egész tojás, 2-3 ek zsemlemorzsa, 2-3 ek liszt, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk törött fekete bors, kevés só.

  • Paradicsom csatni

    Hozzávalók:

    1 kg paradicsom, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs paprika), 1 evõkanál friss gyömbér vagy reszelt száraz gyömbér, 2 fokhagymagerezd, 4 evõkanál mazsola, 2 teáskanál só, 1 hagyma, 1 púpozott csésze cukor, 1 teáskanál összetört nagy kardamom, 1 csésze házi ecet, 1 evõkanál hámozott mandula

  • Alpesi kávé

    A kávét forró vízzel készítsük el. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral és a rummal, majd adjuk a kávéhoz, Habverõvel habosítsuk fel, tegyünk hozzá tejszínhabot. Nagy csészében tálaljuk.

  • Sütõben grillezett tonhal

    Hozzávalók: 4 szelet tonhal, 2 babérlevél, 1 citrom 6 evôkanál olaj 1 evõkanál apróra vágott oreganó 3 evõkanál (konzerv) kapribogyó õrölt bors só.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Sajtos karfiol

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só.

loading...