2024.04.16. - Csongor

Pisztráng fóliában sütve Gribiche mártással

Hozzávalók: 4 db pisztráng (25-30 dkg-os), 8 dkg vaj, só. A mártáshoz: 3 dl majonéz, 1 db fõtt tojás, 5 dkg ecetes uborka, 1 dkg tárkonylevél, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó metélõhagyma, 2 dkg kapribogyó, 1 dl tejszín, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított és megmosott pisztrángokat szárazra itatjuk, majd kívül-belül sóval bedörzsöljük. A kiterített alufólia lapokat olvasztott vajjal bekenjük, belehelyezzük a halakat, és szorosan becsomagoljuk. Egymás mellé a parázsra fektetjük, majd 8-10 perc múlva átfordítjuk és még 5-6 percig, sütjük.

A fóliából kibontjuk, és tálra helyezzük. Külön edényben kínáljuk hozzá a Gribiche mártást. A fõtt tojást sárgájával és fehérjével együtt nagyon apróra vágjuk, vagy áttörjük. Finomra vagdaljuk a meghámozott ecetes uborkát, a friss tárkonylevelet, a zöldpetrezselymet, a metélõhagymát és a kapribogyót.

Az így elõkészített anyagokat a majonézhez keverjük, és annyi tejszínt öntünk hozzá, hogy sûrû tartalmas mártást nyerjünk. A végén kevés sóval ízesítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!