2024.04.25. - Márk

Joghurtos csirkeleves almával

Hozzávalók: 60 dkg csirke, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 3 dl joghurt, 5 dkg liszt, 40 dkg alma, 3 dkg cukor, citromhéj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A darabokra vágott csirkét 1,5 liternyi hideg vízbe tesszük fel fõni. Amikor felforrt, a leves felszínén lévõ habot szûrõkanállal eltávolítjuk. Sóval és apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A levest ezután mérsékelt tûzön, gyöngyözõ forrással fõzzük.

Amikor a hús megpuhult, joghurttal és liszttel készült habarással besûrítjük. A megmosott, megtisztított, lehetõleg kissé savanykás, borízû almát apró kockákra vágjuk. Enyhén cukros, reszelt citromhéjjal ízesített vízben külön roppanó puhára fõzzük.

Az almát és a levét a levesbe öntve, óvatosan elkeverve tálaljuk. Az almás csirkeleves különösen nyáron igen üdítõ, ugyanakkor tartalmas, kitûnõ ízû étel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!