2024.04.16. - Csongor

Milánói minestrone

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 zeller, 1 nagyobb burgonya, 15 dkg szárazbab, 15 dkg kelkáposzta, 1 fej vörös­hagyma, 2 cikk fokhagyma, 50 dkg érett paradicsom, 10 dkg rizs, 3 evõkanál olívaolaj, só, bors, 3 evõkanál parmezán sajt reszelve), 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 marék friss bazsalikomlevél, 1 csokor petrezselyem zöldje.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot áztassuk be a fõzés elõtt 12 órával. A sárgarépát és a kelkáposztát vágjuk csíkokra, a burgonyát és zellert apró kockákra. Finomra zúzzuk a fokhagymát és aprózzuk fel a vöröshagymát. A rizst elõzõleg mossuk meg és csöpögtessük le.

A paradicsomokat tegyük forró vízbe, húzzuk le a héjukat és szeleteljük föl. A szalonnát vágjuk apró kockákra. Az olajat melegítsük föl, a szalonnát és a zöldségféléket pirítsuk meg benne, majd tegyük hozzá a rizst és azt is, pirítsuk meg, végül dobjuk rá az apróra metélt bazsalikomot és petrezselyemzöldet.

Egy mélyebb fazékba tegyük fõni a babot, a répát, kelkáposztát és burgonyát, majd ha már félig puha, adjuk hozzá a rizses keveréket. Fõzzük lassú tûzön még fél órán át. Végül ízesítsük borssal, sóval, tálaláskor szórjunk a forró levesbe reszelt parmezánt.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!