rss
  • Burgonyás patkók

  • Share on Tumblr

    8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, 1/2 csomag Váncza-sütõporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk.

    loading...

    A tésztából körülbelül 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, melyeket patkóalakúra meghajlítva, lapos kanálon forró zsírba téve, szép barnára sütjük.

    A patkókat még forrón 30 deka porcukor és 1 csomag Váncza-vanilincukor keverékében meghempergetjük. Mielõtt sütni kezdjük a tésztát, tegyünk próbát, mert némely burgonyafajta lágyít.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfölös ököruszály

    Hozzávalók: 1 kg marhafarok, 15 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 3 dkg liszt, 10-15 szem bors, 1 dl fehérbor, 1 tk szemesbors, mustár, 2 dkg mustár, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1/4 citrom, 1 dkg cukor, só, késhegynyi kakukkfû.

  • Hortobágyi tarhonya

    Hozzávalók: fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só.

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Dorozsmai molnárponty

    Hozzávalók: 1,6 kg pontyfilé, 3 dl olaj, 40 dkg hagyma, 2 dkg fûszerpaprika, 20 dkg paradicsom, 40 dkg zöldpaprika, 4 dkg só, 3 pohár tejföl, 10 dkg liszt, fél kg szalagtészta, 4 dl hallé.

  • Erdélyi tüdõs hurka

    Hozzávalók: 1 kg máj, fél kg háj, 1 kg tüdõ, 30 dkg tejben fõtt rizs, só, bors, szegfûbors, borsikafû.

  • Cukkinipörkölt

    Vegyünk egy kiló hámozott, felkockázott cukkinit, dobjuk rá olajon megpirított vöröshagymára, dinszteljük kicsit, ízesítsük vegetával, majd dobjunk rá még négy kisebb, felkockázott paradicsomot, majd csak ezután szórjuk meg pirospaprikával.

  • Bakonyi csirkeleves

    Hozzávalók 4 személyre: 1/2 csirke, 1 db vöröshagyma, 40 ml olaj, pirospaprika, 2 ek. szárnyas esszencia, 200 g gomba, 1 pohár tejföl, 25 g liszt, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, õrölt fekete bors, só.

  • Hagymás kukoricasaláta

    Hagymás kukoricasalátaElső lépésként a nagy fej lilahagymát megtisztítjuk, és hajszálvékony félkarikákra felszeleteljük. A zöldcitrom (vagy lehet sima citrom is) levét kinyomkodjuk, és abban hagyjuk pácolódni a hagymát legalább 10 percig, de még jobb, ha egy-két órát is pihen benne a hagyma. A kukorica levét leszűrjük, a fetát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a bepácolt hagymát a levével együtt (ízlés szerint!), megborsozzuk és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ha valaki szereti a csípőset, karikázhat bele néhány paprikaszeletet is.

  • Ráckrumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg kolozsvári szalonna, 5 - 6 paradicsom, ugyanannyi zöldpaprika, 1 dl tejföl, só.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Kivitorta

    KivitortaA margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 6 db tojássárgát és tovább keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tejszínt felverjük keményre, a tejfölbe belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, végül a tejszínt óvatosan hozzákeverjük. Megkenjük a kihűlt tortalapot és díszítjük kivivel. Tetejére tortazselét teszünk, amit a tasakon található leírás szerint készítünk el. Hűtőben tároljuk amíg a zselé rá nem dermed.

  • Sajtos tallér

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitájuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot (de aki nem szereti, ezt ki is hagyhatja belőle)és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg füstölt sajt, 3 dl tejföl, 2 tojás, 1 tk só, 1 tk sütőpor, 1/2 tk köménymag.

  • Zöld rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, só, frissen õrölt bors, egy csipetnyi oregano, egy kisebb fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zeller, egy közepes póréhagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, marhahúsleves felönteni, 15 dkg sorány sonka egyben, reszelt sajt, vágott petrezselyem, megszórni.

  • Szilvás sütemény vaníliakrémmel

    Hozzávalók a gyúrt tésztához: 150 g liszt, 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütõpor, 65 g cukor (kb. 4 evõkanál), 1 tojás (közepes méretû), 75 g lágyvaj vagy margarin.

  • Töltött káposzta (római tálban)

    Hozzávalók: 12-14 savanyú káposztalevél, 60 dkg apró savanyú káposzta, 70 dkg darált sertéshús (lapocka, dagadó), 15 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg liszt, 5 dkg zsír vagy olaj, 15 dkg füstölt hús, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, ételízesítõ, tejföl.

  • Fonott kalács

    A tésztához valókat az olaj kivételével a felfuttatott élesztõvel összegyúrjuk. Az olajat csak utólag keverjük hozzá. Ezt követõen a tésztát 6 egyenlõ részre osztjuk. A kis darabokat kisodorjuk, a krémmel mindegyiket megkenjük.

  • Asztúriai sólet (Fabada Asturiana)

    Hozzávalók: 50 dkg nagy szemû fehér bab, 25 dkg füstölt sertésoldalas, 25 dkg csontos marharostélyos, 1 kisméretû füstölt csülök, esetleg még egy sertésláb, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 20 dkg paprikás lángolt kolbász, 20 dkg debreceni kolbász, 1-2 babérlevél, 1 csõ hegyes pirosra színezõdött zöldpaprika, egy kevés só, törött bors.

  • Zöldségsaláta fetával

    Hozzávalók:

    500 gr kis krumpli, só, 200 gr zöldbab, 200 gr cukkini, 200 gr répa, 300 gr feta, 2 vöröshagyma, vörösborecet, olaj, cukor, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling, bors

  • Csabai krokett

    Hozzávalók: 10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Almás krémsajt

    Az anyagokat kimérjük és kanállal jól összekeverjük vagy összeturmixoljuk. Kiválóan kenhetõ és ízletes. Kenhetjük a gyermek kenyerére, zsömléjére, esetleg kiflijére.

loading...