rss
  • Sonkás rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Sós vízben 30 percig 2 csomag tortellinit vagy az elõírásnak megfelelõ ideig egy csomag makarónit, illetve spagettit, és levétõl leszûrve, hideg vízzel leöblítjük.

    Közben nagyon finomra összevágunk 20 deka nyers sonkát, összekeverjük 2 deci tejföllel meg 2-3 evõkanál ketchuppel. Közékeverünk - ha van -15 deka karikára vágott, párolt gombát vagy egy doboznyi konzerv gombát leve nélkül.

    Kikenünk egy nagy tûzálló tálat vagy zománcozott tepsit 3 deka margarinnal, beleterítjük a tészta felét, rásimítjuk a sonkakrémet, és meghintjük 5 deka reszelt sajttal. Befedjük a maradék tésztával, és leöntjük 2 deci tejföl meg 10 deka reszelt sajt 'keverékével.

    A sütõben alaposan átsütjük. Ecetes savanyúság illik hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfölös -gombás zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 1 jó evõkanál liszt, zöldségléves, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl.

  • Túrós-ananászos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 25 dkg Rama margarin
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 tojássárgája
    - 3 kanál kakaópor

    A töltelékhez:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 15 dkg cukor
    - 1 citrom héja lereszelve
    - 1 kockázott ananász konzerv
    - 2 kanál liszt
    - 3 tojássárgája
    - 5 tojásfehérje
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Tejfölös kakasgulyás

    Hozzávalók: 1 kis kakas, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 50 dkg burgonya, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 cseresznyepaprika, 2 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só;

  • Fahéjas banán

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, õrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém.

  • Currys kókuszos mártás

    Hozzávalók: 1/2 friss kókuszdió húsa kb. 10 dkg, 1 db mangó, 1 csomó újhagyma, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. currypor, 1/2 ek. burgonyakeményítõ, 5 ek. víz, kevés só, 1 kis doboz natúr kókusztej, 125 ml. tej.

  • Rakott zöldbab

    Rakott zöldbabA zöldbabot alaposan megtisztítjuk, két centiméteres darabokra fel vágjuk, majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, megpirítjuk, ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá és megfőzzük. A rizst az előírás szerint, ételízesítővel ízesített vízben készre főzzük. A kész rizst lecsöpögtetjük,majd a szaftos húshoz keverjük.

  • Gombafasírt

    1 kg csiperke, vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.

    A hagymát apróra vágom és megpárolom rajta a felszeletelt gombát, a zöldpetrezselymet apróra vágom, a fokhagymát átpréselem. Mindezeket fasírtmasszává gyúrom és morzsába forgatva forró olajban kisütöm.

    Jó étvágyat hozzá!

  • Grillen sült pisztráng

    Hozzávalók:

    - 2 pisztráng
    - olívaolaj
    - õrölt bors
    - só
    - kb. 18 gerezd fokhagyma
    - 2 szelet szalonna
    - 1 kis fej saláta
    - 2 nagy paradicsom
    - 1 paprika
    - 1 fej lilahagyma
    - 1 kis cukkini

    A salátaöntethez:

    - 4 evõkanál olívaolaj
    - 1 teáskanál mustár
    - pár csepp citromlé
    - pár csepp Worcestershire szósz
    - pár csepp ecet
    - kevés cukor
    - só
    - bors
    - 1 kis pohár tejföl

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Narancsos krémleves

    Hozzávalók:

    - 3-4 db nagy narancs
    - 1 l narancslé
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg cukor
    - 1 vaníliás cukor
    - 2 ek liszt
    - 1 tk reszelt narancshéj
    - fahéj, szegfûszeg, csipetnyi só

  • Pásztortarhonya bográcsban

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász;

  • Brokkoli krémleves

    A zöldséglevesben puhára fõtt brokkolit összeturmixoljuk, majd a tejföllel és a fûszerekkel ízesítve összekeverjük, és a zöldséglevessel összefõzzük.

  • Fóliás ponty

    Hozzávalók: 4 nagyobb pontyszelet, 2 kanál olívaolaj, 2 kiskanál õrölt kömény, só, bors, burgonya.

  • Gombaleves csipetkével

    Hozzávalók: 50 dkg vegyes csont, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg gomba, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 5 dkg hagyma, 2 dkg só, törött bors, tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem. A csipetkéhez: 10 dkg liszt, 1 tojás, a kifõzõlébe só.

  • Trópusi jégvirág tea

    Hozzávalók: 1 l trópusi gyümölcs-ízû tea 1/2 dl citromlé 2 dl narancslé néhány karika kiwi.

  • Örmény zöldség

    Elkészítése: 80 dkg burgonya, 40 dkg padlizsán, 30 dkg paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 kis fej hagyma, 10 dkg vaj, petrezselyem, kapor, só;

  • Spanyol paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis zöldpaprika, 1 közepes nagyságú uborka, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál almaecet, 1 citrom leve, só, törött feketebors.

  • Kajszibarack dzsem

    Elkészítése: 2 kg érett kajszibarackot mossunk meg, és csöpögtessük le. Forraljunk vizet, majd a gyümölcsöt apránként, egyszerre csak 8-10 szemet téve a szûrõbe, merítsük a lobogva forró vízbe. Könnyen hámozhatjuk meg a barackot, ha még forrón lehúzzuk a héját.

  • Billiárd golyók recept

    Hozzávalók:
    25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg darált dió, 1 tojás, 50 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 csomag sütõpor, csipetnyi só
    Mázhoz:
    málnalekvár, birsalmalekvár, áfonyalekvár, baracklekvár

  • Jegeskakaó

    Hozzávalók: 1/2 l tejeskakaó, 2 adag vanilia-, vagy tejszínfagylalt, tejszínhab.