rss
  • Csõben sült gombás paradicsom

  • Share on Tumblr

    A kockára vágott szalonna zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, majd a sajtot és a szemlemorzsát a kihûlt hagymához keverjük. Borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A meghámozott paradicsomot és a gombát szeletekre vágjuk, majd a fokhagymás vajjal kikent tûzálló tálba rétegezzük õket.

    A rétegeket befedjük a zsemlemorzsás-sajtos keverékkel, végül, pedig leöntjük a tejszínnel. Elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük. Fõtt burgonya, párolt zöldségek mellé tálalhatjuk.

    Hozzávalók:
    1 kg paradicsom
    1-2 vöröshagyma
    25 dkg gomba
    15 dkg bacon szalonna
    15 dkg ementáli sajt
    10 dkg zsemlemorzsa
    1dl tejszín

    bors
    zsályalevél
    szerecsendió
    fokhagymás vaj

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez.

  • Sült gyümölcsök vaníliás habbal

    Sült gyümölcsök vaníliás habbalA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk.

  • Magdolna ragu

    Hozzávalók: 50 dkg sovány comb csíkokra vágva, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, paprikakrém, 1 mokkáskanál mustár, kávéskanálnyi paradicsompüré, csipet majoranna, 2 db kávétejszín, liszt.

  • Omlós töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.

  • Egg-nog

    Hozzávalók: 4 tojás, 4 csapott evõkanál porcukor, 8 evõkanál konyak, 8 evõkanál tejszín, 6 dl tej, csipet reszelt szerecsndió vagy fahéj.

  • Szilvás gombóc

    Hozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

  • Gesztenyés palacsinta

    Hozzávalók: a tésztához: három tojás, 3 dkg porcukor, négy evõkanál olaj, 1 l tej, 20 dkg rétesliszt, csipetnyi só; a töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza, tej, 1-2 evõkanál barackíz, két evõkanál rum, a tetejére porcukor.

  • Rántott süllõ

    Hozzávalók: kb 1 kg süllõ (fiatal fogas tisztítva), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Leves zabpehelybõl

    Hozzávalók: 4 kisebb vöröshagyma (hold alakúra vágva), 1 csésze zabpehely (serpenyõben megpirítva), tengeri só, 1 ek. kukoricaolaj, Szójaszósz.

  • Csokoládéfelfújt

    Hozzávalók: 2 evõkanál darált mandula, 2 evõkanál liszt, 15 dkg étcsokoládé, 4 evõkanál erõs feketekávé, 10 dkg kristálycukor, 4 tojás.

  • Bundás karalábé

    Hozzávalók: 4 karalábé, 1 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg liszt, zsír vagy olaj, só;

  • Õszibarack leves

    Hozzávalók:

    2 nagy doboz sárga húsú õszibarack befõtt, 0,5 l hosszan friss tej, 2 cs vaníliás cukor, 1 csipet õrölt fahéj, 1 csipet õrölt szegfûszeg, ízlés szerint kristálycukor (1 - 2 evõkanál)

  • Paella

    Hozzávalók: csirke, sertésoldalas, rizs, 1 kis csirke, 25 dkg sertésoldalas, 20 dkg cserkészkolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 25 dkg rák, féltucat kagyló, 1 doboz konzerv articsókaszív, 1 dl kilejtett zöldborsó, 3 dl rizs, 3 evõkanál olaj, só, törött feketebors, 1 csapott evõkanál pirospaprika, sáfrány.

  • 80 kérdés a borról

    Amatõr s képzettebb borbarátok 80 kérdésére adott válaszaival Pierre Casmayor átfogó betekintést nyújt a borok világába.

  • Burgonyás kenyér

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tk. sikér, 4 ek. burgonyapüré-por, kb. 5 dl víz, 1 ek. 20%-os ecet, 1 ek. só, 2 csomag instant élesztõ.

  • Csirkés rizottó

    Hozzávalók: fõtt csirkehúsdarabkák, friss vagy szárított gomba, hagyma, paradicsompüré, bors, só, 10 dkg reszelni való sajt, csirkehúslé, párolt rizs, grillezõ olaj.

  • Parmezános masnitészta

    Hozzávalók: 50 dkg masnitészta. A szószhoz: 5 dkg zsázsa, 6 dkg parmezán sajt, 5 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, õrölt bors, só.

  • Hány percet kell futni egy brassói ledolgozásáért?

    Budapest - A bécsi szeletért petrezselymes burgonyával 68 percig kell úszni, ugyanennyit biciklizni, vagy 43 percet élénk tempóban futni - tudható meg egy magyar étterem étlapjáról. Az összes azon szereplõ étel fehérje-, zsír-, szénhidrát- és kalóriatartalmát feltüntetik, valamint azt is, hogy mennyit kell sportolni az adag "közömbösítéséért".

  • Csirkemell mogyorómártással

    Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé; 2 evõkanál szárnyas fûszerkeverék (ízlés szerint) ; 30 dkg piros husú paprika; 1 csokor újhagyma; 1 dl olivaolaj; 10 dkg tisztított amerikai mogyoró; 6 dkg mogyoróvaj; 2 dl tejszín.

  • Magvas sült pácolt ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyszelet, 2 dkg tökmag, 2 dkg tisztított napraforgó, 2 dkg szezámmag, 2 dkg dió, 2 ek zsemlemorzsa, 2 ek liszt, 1 db tojás, 3 dl olaj, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 dl fehérbor ecet, 1 mk cukor, 2 ek olívaolaj, 2 db babérlevél, 1 fej fejes saláta, 1 db citrom.