rss
  • Rakott zöldbab

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, vagy borjúhús, 50 dkg friss zöldbab 3 pohár tejföl, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna só, bors, paprika.

    loading...

    A füstölt szalonnát apróra vágjuk, üvegesre hevítjük. Az apróra vágott vöröshagymát a szalonnazsíron megpirítjuk, beletesszük a darált húst, ízesítjük pirospaprikával, fokhagymával, és fedõ alatt pároljuk, míg pörkölt állagú nem lesz. Közben a tisztított zöldbabot kétujjnyira vágjuk, sós vízben vajpuhára fõzzük.

    Jénai tálat vajjal kikenünk, a lecsepegtetett babot és a darált pörköltet rétegesen belehelyezzük. Az utolsó réteg bab legyen. Tejföllel meglocsoljuk és 30 percig sütõben, sütjük. Könnyû rozséval fogyasztandó.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós rétes

    Tojás nagyságú vajat elkeverünk 3-4 tojássárgájával, 2 kanál cukor s egy fél font tehéntúróval s egy marék tisztított mazsolaszõlõvel.

  • Narancssaláta

    Hozzávalók:

    4 narancs, 1 fej saláta, 3-4 szál kis sárgarépa, 10-12 db fekete olívabogyó, marék tisztított dióbél, 6-7 szem datolya, evõkanál citromlé, 4 evõkanál narancslé, 1 evõkanál narancsvirágvíz, 2 dkg cukor, 1 csipetnyi õrölt fahéj, 1 csipetnyi só

  • Gesztenyepuding

    Hozzávalók:

    1 zacskó vaníliás pudingpor, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 evõkanál rum, 1 csésze kimagozott meggybefõtt vagy rumos meggy, 1 dl tejszín

  • Virslis kiflik

    Virslis kiflikAz élesztőt egy kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatom. A virsli kivételével a többi hozzávalót összegyúrom, és ha jó az élesztő azt is beledolgozom. Közepes keménységűnek kell lenni a tésztának. Langyos helyen addig kelesztem, amíg a duplájára nem nő. A virsliket félbe vágom. Ha megkelt a tészta elfelezem, és kinyújtom 5 mm vastagra, és kb. 20 cm szélesre. 20 csíkot vágok belőle és beletekerem a húsz fél virslit. Sütőpapíros tepsibe teszem, lekenem a tetejét tojással, és megszórom sajttal és szezámmaggal. Kelesztem még 15 percet és megsütöm.

  • Tepsis cukkini

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 6-8 érett paradicsom (vagy két konzerv paradicsom), 3-4 kis cukkini, 2 gerezd fokhagyma, reszelt sajt, só, bors.

  • Fokhagymás padlizsán

    Hozzávalók: személyenként 1 padlizsán, 2 tányér rozscsíra, 1 gerezd fokhagyma, só, 2 ek. olaj.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.

  • Házi szaloncukor 2.

    Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 2 dl víz és a megfelelõ ízesítõ anyagok: citrom, darált dió vagy mogyoró, baracklekvár vagy málnadzsem, vaníliás cukor, narancs- vagy császárkörte-aroma.

  • Gyümölcsös túrótorta

    Hozzávalók:

    - 1 db 6 tojásos piskóta

    Krém:

    - 20 dkg margarin
    - 4 db tojássárgája
    - 25 dkg túró
    - 25 dkg cukor
    - kb. 8 dkg vaníliás porcukor
    - 5 g zselatin
    - bármilyen gyümölcs

  • Saslik vesepecsenyébõl

    Hozzávalók: 60 dkg vesepecsenye, 2 evõkanál olaj, 2 fej hagyma, 1 citrom, 1 evõkanál apróra vágott kapor, só, õrölt bors, néhány csepp ecet;

  • Karamellás tej

    Száraz lábasban kevergetve megpirítunk 2-3 kávéskanál kristálycukrot, felöntjük 2 dl hideg vízzel, felforraljuk (közben a karamell felolvad), majd belekeverjük a víz mennyiségének megfelelõ tápszerport.

  • Burgonyaleves

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg újburgonya
    - só
    - õrölt bors
    - 1 babérlevél
    - 1 db paradicsom
    - 1 db sárga paprika
    - 1 tk. piros paprika
    - 1 evõkanál olaj
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 nagy pohár tejföl
    - 3-4 evõkanál liszt
    - citromlé

  • Almasaláta

    Hozzávalók:

    3 szép alma, 2 dkg vaj (vagy margarin), 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Valentin napi nutellás csók

    Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 12 dkg (sütõ)cukor, 1 tojássárgája, 10 dkg darált mandula, 20 dkg liszt. A kenéshez: nutella.

  • Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercs

    Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercsElkészítjük a piskótát: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, végül a habot óvatosan, fakanál segítségével beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, majd megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük 2 dl tejjel és 4-5 evőkanál cukorral. Majd kihűtjük, a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot, és simára keverjük.

  • Aldunai halászlé

    Az Aldunai halászlét a miénktõl teljesen eltérõen zöldségekkel, babérlevéllel fõzik. Vegyes halból készítik, és szinte mindig behabarják.

  • Vörösboros eperleves

    Hozzávalók: 1 narancs, 15 dkg porcukor, 1 rúd vanília, 60 dkg eper, 2 szegfûszeg, 2,5 dl édes vörösbor;

  • Krémes sárgarépa leves

    Krémes sárgarépa levesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk. Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet. Picit várunk, hogy hűljön, majd az egészet összeturmixoljuk.

  • Francia briós

    A fonott kalács tésztavezetése szerint készül. Begyúrás után egy edényben jég közé ágyazzuk. Kifagyás után lisztezett asztalon hengerlakúra sodorjuk és 12 darabra osztjuk, melybõl 20 db-ot meggömbölyítünk. Ezeket lisztezett kis formákba rakjuk és a közepét vízbemártott ujjunkkal benyomjuk.

loading...