Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elõször elkészítjük a besamelt. Felforrósítjuk a tejet, és a vajon világosra pirítjuk a lisztet. Apránként, folyamatosan keverve adjuk hozzá a tejet. Simára eldolgozzuk, és kis lángon krémmé fõzzük. Gyakran megkevergetve hagyjuk langyosra hûlni.
Megsózzuk, megborsozzuk, ízesítjük 1 csipet szerecsendióval, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat, végül a reszelt sajtot. A babot megtisztítjuk, és enyhén sós vízben, csipetnyi szódabikarbónával 1/4 óráig fõzzük, majd lecsepegtetjük. Kivajazunk egy kb. 10 x 20 cm, 8 cm magas formát, aljára fektetünk kissé egymásra csúsztatva 2 - 3 szelet sonkát. Díszítéshez félreteszünk egy félmarék szép szál zöldbabot, a többit pedig 3 - 4 cm-es darabokra, a maradék sonkát pedig vékony csíkokra vágjuk.
Mindegyiket finoman a besamelhez keverjük, és az egészet a formába simítjuk úgy, hogy lehetõleg az egészet kitöltse. A masszával telt formát tepsibe rakjuk, és annyi meleg vizet öntünk alá, hogy az a formát ellepje kb. 2 - 3 ujjnyi magasan.
Elõmelegített sütõben, közepes hõmérsékleten gõzöljük kb. 1/4 - óráig. Hústûvel szurkálva gyõzõdjünk meg arról, hogy valóban megsült-e. Kivéve a sütõbõl tálra borítjuk, a tetejét szép babszálakkal díszítjük, és 4 - 5 cm vastag szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!