rss
  • Káposztasaláta

  • Share on Tumblr

    Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evõkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk. Ezután kicsavarjuk, deszkán szétterítjük, 1 kávéskanál tört köménymaggal és 4 evõkanál porcukorral behintjük. Két dl ecetet ízlés szerint hígítva felforralunk és hûlni hagyjuk.

    loading...

    A káposztát üvegekbe rakjuk - alulra a vöröset, a tetejére a fehéret -, a hideg ecetet ráöntjük, egy csipetnyi tartósítószert teszünk a tetejére, lekötjük és hûvös helyre tesszük.

    Salátástál díszítésére használjuk vagy hagymakarikákkal ízesítve, kockára vágott párizsival, sonkával dúsítva tálaljuk. Sült kolbász, hurka, flekken és hasonló sültek mellé eredeti állapotában is kitûnõ.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomleves

    Hozzávalók:

    - 0,7 l paradicsomlé
    - 3 ek liszt
    - 3 ek olaj
    - egy kisebb vöröshagyma
    - víz
    - betûtészta
    - 3 ek cukor
    - só
    - bors

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.

  • Barackkal töltött gombóc

    Barackkal töltött gombócA főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadunk 5 dkg zsírt, a tojást, sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni. A barackokat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon, a töltésnél egy kiskanál vaníliás cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk, és a gombócokba töltjük. Miután feljönnek a víz felszínére a gombócok, még további 3-5 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kiemeljük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

  • Kecskesajtos virsli püré

    Hozzávalók: 10 dkg kecskesajt, 1 pár virsli, 1 dl tejföl, 1 csipet só, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csipet bors, 1 szár kapor, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl tejszín.

  • Erdei gyümölcsturmix Béres Alexandra módra

    Hozzávalók: körte 100 g, mirelit ribizli 60 g, VITAMÓR light meggybefõtt 30 g, tej, 1,5%-os 100 g, kávétejszín 50 g, fahéj, szegfûszeg, édesítõ.

  • Vasárnapi leves

    Az alábbbi alapanyagokat a marhahúsleves kivételével egy keverõtálban jól összedolgozzuk (a vajat kicsit olvasszuk meg)...

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Húsos sajtleves

    Húsos sajtlevesA vöröshagymát apró kockákra összevágjuk, majd forró olajon megpirítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a darált húst is puhulni. Felengedjük a zöldséglével, beledobjuk az apróra vágott póréhagymát is, és hagyjuk főni őket. A fél csésze vízzel csomómentesre elkeverjük a lisztet, és az egészet fokozatosan belehabarjuk a levesbe. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ömlesztett sajtot és a sajtkrémet is, valamint kis sót, borsot. Nagyon hamar összefő. Ezután egy botmixerrel kicsit összeturmixoljuk, hogy pépesebb legyen a leves.

  • Blonder Engel

    Egy koktélospoharat körülbelül egyharmadáig töltünk felvert tojással, hozzáadjuk a likõrt, megkeverjük, majd felöntjük a narancslével. A szervírozás elõtt újra megkeverjük.

  • Hagymás kacsamáj

    Hozzávalók: 40-50 dkg kacsamáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál kacsazsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, tej a kacsamáj áztatásához, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Barbara

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Eperhab

    Ugyan még nincs itt az eper szezonja, de külföldi epret most is vásárolhatunk a szupermarketekben. Ezek ugyan nem annyira ízesek, mint az itthoni, de eperhabnak kiváló.

  • Az anorexiáról és a bulimiáról röviden

    A világon sok ember szenved táplálkozási zavarban. A legtöbben, akik megbetegszenek fiatal lányok és fiatal nõk - õk teszik ki az összes beteg 90 százalékát. A fiatal lányok és nõk kb. 1 %-a szenved anorexiában és kb. 1- 3 %-uk bulimia nervosában.

  • Hurkák

    Májashurkához: Máj ,tüdö,szív,vese ledarálva,a hagymás bélzsir melegen, sok kapor, bors, szegfübors, egy nagyon kevés szegfüszeg ( vigyázva mert ez nagyon erös füszer ) és só. Elöbb inkább keveset, és aztán kell kóstolni, hogy minden aroma érezzen rajta.

  • Fûszeres pisztráng gombatöltelékkel

    Hozzávalók: 4 db pisztráng, 1 citrom leve, só, feketebors, 1 csomó turbolya, 1 csomó tárkony, 25 dkg vargánya, 1 közepes nagyságú hagyma, pirospaprika, 2 evõkanál napraforgóolaj, 4 db alufólia.

  • Angostura Fizz

    A citromlét, angosturát, cukorszirupot és a tojásfehérjét a shakerben lassan összerázzuk, míg a fehérje habos nem lesz. Ekkor pohárba szûrjük, és a jéghideg szódavízzel felengedjük.

  • Tárkonyos pulykaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg pulykamell
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 l húslevesalap
    - fél citrom
    - 2 marék zöldborsó
    - 10 dkg gomba
    - 2 szál sárgarépa
    - 1/2 dl tejszín
    - 1/2 dl tejföl
    - friss tárkony
    - 1/2 dl tárkonyecet

  • Áfonyás õzmedalionok

    Hozzávalók: 80 dkg õzhús, 2 dl tejszín, 10 dkg áfonyadzsem, 4 fürt ribizli, 4 szelet kenyér, fél dl portói bor, 4 dkg vaj, 4 szem borókabogyó, õrölt bors, só.

  • Hagymás babsaláta

    A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük fõzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly fõtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük és a lobogó forró vízzel feltöltjük. Teszünk bele 1 nagy vagy két kicsi babérlevelet, s megsózva puhára fõzzük. Persze utána kell tölteni a víznek.

  • Almás mártás

    Hozzávalók:

    - 1 kg alma
    - 2,5 dl fehérbor
    - 1 dl húsleves
    - 1 dl tejszín
    - 1 evőkanál méz
    - citromlé
    - fahéj

loading...