2024.04.25. - Márk

Csülökegytál

Hozzávalók: 2 db kisebb bõrös csülökhús, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, só, bors, mokkáskanál reszelt szerecsendió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csülökhúst darabokra vágjuk, megsózzuk. A kuktafazék aljára tesszük a betétet, és erre tesszük a feldarabolt húst. Másfél deci vizet öntünk alá, és a kukta jelzésétõl számítva 30 percig fõzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, és kisebb hasábokra vágjuk, a hagymát, pedig felkarikázzuk.

Mély tûzálló tálba egy sor burgonyát terítünk, ezt megsózzuk és meghintjük szerecsendióval. Erre hagymakarika kerül, melyet szintén megsózunk, és borssal meghintjük, majd a burgonyát, hagymát addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból.

Ha a hús megfõtt, kivesszük a kuktából, és a bõrõs felével felfelé beborítjuk vele a burgonyát. A csülöklét összekeverjük a tejföllel, és az ételre öntjük. A tálat lefedjük és 25 percig nagy lángon, sütjük, majd a fedõt levéve, pirosra pirítjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!