rss
  • Görög uborkasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg uborka, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, só, 1 csokor kapor, 1 kiskanál cukor, 1 evõkanál borecet.

    Az uborkát megmossuk, káposztareszelõn durvára reszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott fokhagymagerezdeket, a sót; cukrot, a borecetet és a fölaprított kaprot. Az egészet jól összekeverjük, és néhány órára behûtjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Habos citromos süti

    Hozzávalók: 200 g kekszmorzsa, 1 evõkanál méz, 60 g olvasztott margarin, 4 evõkanál kukoricaliszt, 250 ml forró víz, 350 g cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 5 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 250 g porcukor.

  • Rántott libamell

    Hozzávalók: 2 libamell, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors.

  • Sonkás karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kagylótészta
    - 6 e.kanál vaj
    - 1 nagy fej hagyma
    - 3 e. kanál liszt
    - 5 dl tej
    - só
    - bors
    - 20 dkg reszelt sajt
    - 25 dkg főtt sonka
    - 30 dkg karfiol
    - 1 e.kanál zsemlemorzsa
    - 2 e.kanál szárított parmezán

  • Rizlingkocsonya

    Hozzávalók: 6 lap zselatin, 4 dl rizling, 2 ek cukor, 40 szem szõlõ.

  • Almás-mézes érmék

    Hozzávalók:

    1 dl margarin vagy vaj, 2 dl méz, 2 db tojás, 3 dl finomliszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 3 dl finomra metélt hámozott alma, 2 dl finomra aprított, kimagozott datolya, 1 dl mazsola, 1 dl apróra vágott dió, 5 dl hántolt zab;

  • Bazin

    Hozzávalók: 20 dkg dara, 5 dkg élesztõ, 2 evõkanál olívaolaj, 3 dl víz, só.

  • Fahéjas ribizli-zselé

    Hozzávalók kb. 90 dkg-hoz: 1,3 kg ribizli, 6 szem szegfûszeg, 5 cm-es fahéjdarab, vörösborecet.

  • Gerslileves

    A babot éjszakára beáztatjuk. A kockára vágott húst a babbal egy óráig elõre fõzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, gombát és a gerslit. Sózzuk, borsozzuk. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

  • Sonkás zöldbab

    Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 40 dkg zöldbab, olaj, Vegeta.

  • Csuka káposztával

    Hozzávalók: 2 kg-os csuka, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 6 dkg liszt, 1 dkg paprika, 8 dkg zsír, 3 dl tejföl, só.

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, 5 dkg sajt, só, zsemlemorzsa a sütéséhez, olaj.

  • Gombás szelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet borjúhús, 25 dkg gomba, kis fej hagyma, 3 kanál olaj, só, bors.

  • Sárgadinnyés-málnás hûsítõ

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 nagyobbacska sárgadinnye, 1 doboz (25 dkg) málna, 1 doboz citromfagylalt (pl. Citrom Sorbet). Tejszínhab (nem kötelezõ).

  • Ananászos édes-savanyú csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 2 evõkanál szójaszósz, 50 dkg konzerv ananász, 3 evõkanál borecet, 1 evõkanál méz, 1 evõkanál ketchup, gyömbér, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 4 evõkanál rizsliszt, 4 evõkanál olaj, petrezselyem szál.

  • Csirkés tésztasaláta

    Hozzávalók: 20dkg durumtészta, 20dkg hideg csirkesült, 1 fej brokkoli, 1 doboz koktélparadicsom, 1db cukkini, 1 szál sárgarépa, bazsalikom, 3 ek olívaolaj, só, fél citrom leve, bors.

  • Túró-szõlõ torta

    A tészta anyagait annyi tejföllel gyúrja össze, hogy rugalmasan puha tésztát kapjon. Tegye hûvös helyre, és egy óráig pihentesse, majd nyomkodja egy kb. 25 cm-es kivajazott tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. 200 °C-os sütõben süsse aranysárgára.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Sült ponty hagymaszósszal

    Hozzávalók: 1 db 2 kg-os ponty, 30 dkg hagyma, 2,5 dl fehérbor, vaj, 50 cl zsíros tejszín, só, bors.

  • Csirkemell májjal töltve

    Csirkemell májjal töltveA csirkemájat megmossuk, szárazra töröljük, és kevés olajon elősütjük. A csirkemelleket megmossuk, lecsöpögtetjük, sózzuk, majd vastagabb részüknél nyílást vágunk. A zsemlét tejben vagy vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk és reszelt hagymával, tojással összegyúrjuk, petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük. A csirkemelleket megtöltjük egy-egy csirkemájjal és töltelékkel. Tepsibe helyezzük, leöntjük azzal a zsírral, ami a máj sütéséből megmaradt, és megsütjük. Ferdén szeletelve tálaljuk.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.