2024.04.19. - Emma

Graten mártás

Hozzzávalók: 7 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: 5 dkg margarinon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük forró tejjel, és simára keverjük. Sóval, õrölt szerecsendióval ízesítjük, és lassú tûzön 15 percig fõzzük, hogy jól besûrûsödjön.

A tûzrõl levéve hozzákeverjük a tejszínnel elhabart tojássárgáját, és belemorzsoljuk a maradék margarint. Különbözõ ételek bevonására használhatjuk. Ha a graten mártáshoz 4 ek. reszelt parmezánt adunk, Morné mártást kapunk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!