rss
  • Majonézes karfiolsaláta

  • Share on Tumblr

    30 dg zöldjétõl megszabadított és megtisztított karfiolt vegetás vízben fõzzünk meg és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz.

    loading...

    Az intenzív ízek kedvelõi egy diónyi apróra vágott lilahagymát, és egy kis csokor finomra metélt petrezselymet is tehetnek bele. Hûtõszekrényben másnapig érleljük, és hidegen
    tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fûszeres paprikás makaróni

    Hozzávalók: 37,5 dkg teljesörlésû lisztbõl készült makaróni, 1 kávéskanál citromlé 2 kávéskanál olivaolaj, 1 szárított piros chilli paprika, 1 zúzott fokhagymagerezd, 2 kicsumázott apróra vágott piroshúsú paprika;

  • Palacsinta vaníliás krémmel

    A töltelékhez: 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál cukor, 3 dl tej, ízlés szerint vanília.

  • Vajas tésztában sült körte

    Hozzávalók: 4 körte, 25 dkg vajastészta, 1 tojás.

  • Savarin tokajis gesztenyemézzel

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 csomag száraz élesztõ, 2 dl langyos tej, 6 tojássárgája, 1 narancs leve és reszelt héja, 10 dkg porcukor, 3 dkg puha, de nem folyós vaj. Valamint: 2 dl tokaji aszú, 5 evõkanál gesztenyeméz, 20 dkg szeder.

  • Reggeli lángos

    Hozzávalók: 1 cs porélesztõ, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Fûszeres paradicsomos párolt tök

    Hozzávalók 4 személyre: 1 hosszúkás tök (kb. 1 kg), 3 nagy paradicsom, 10 dkg padlizsán, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,2 dl zöldségerõleves, olaj, só, chili, 1 babérlevél, a díszítéshez citromhéj és friss (thai) bazsalikom

  • Görög hûsítõ narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • New-England chowder

    Hozzávalók: 115 g felkockázott szalonna, 125 g vaj, 1 pohár apróra vágott vöröshagyma, 1 pohár apróra vágott zeller, 1 pohár apróra vágott sárgarépa, 3 pohár kockára vágott burgonya, 1 pohár liszt, 4 pohár hallé vagy kagylólé, 3 pohár feldarabolt kagyló, 3 pohár sûrû tejföl, 1 kávés kanál bors, 1 kávéskanál kakukkfû, 1 kiskanál só;

  • Tejfölös túrós pontyszelet

    Hozzávalók: 1 db ponty (kb.: 1,50 kg), 20 dkg vöröshagyma, 30 dkg paprika, 30 dkg paradicsom, 1 kg burgonya, 15 dkg zsír, 3 dkg fûszerpaprika, 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 2 dkg só.

  • Káposztagulyás

    Hozzávalók: 15 dkg császárszalonna, 2 evokanál olaj, 1 nagyobb vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csapott evokanál pirospaprika 1 kiskanál só, fél kiskanál darált cseresznyepaprika, 1 húsleveskocka, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg burgonya, 1-2 dl tejföl.

  • Mandulás sütemény

    Hozzávalók: 4 db tojás, 200 g kristálycukor, 2 db citrom, 2 db narancs, 100 g darált mandula, 150 g málna, 1 teáskanál porcukor, sütõpapír, vaj.

  • Dresszinges csirkesaláta

    A csirkemell filét fûszerezze sóval, borssal és aprított fokhagymával, majd kevés vajon süsse pirosra. Kihûlés után vágja kis kockákra.

  • Tormás-diós céklafalatok

    Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör;

  • Túrós nudli

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 15 dkg túró
    - 1 tojás
    - csipetnyi só
    - 3 dkg vaj
    - zsemlemorzsa
    - fahéj
    - 3-4 ek cukor
    - eperlekvár
    - porcukor

  • Café Flambé

    Hozzávalók 4 csészéhez: 5 cl presszókávé, 8 cl Cognac, 8 db kockacukor, 1 narancs.

  • Tojásleves

    Hozzávalók:

    - 2 evõkanál liszt
    - 1 evõkanál õrölt paprika
    - 1 csipet fûszerkömény
    - só
    - 4 db tojás
    - 1,5 liter víz
    - kevés olaj

  • Csokitorta mentásan

    Csokitorta mentásanA tojást keverjük alaposan el a cukrokkal, majd adjuk hozzá a lágy vajat és habosítsuk ki. A lisztet, kakaóport és a sütőport vegyítsük egymással és keverjük össze a cukros masszával, adagolva hozzá a vizet is. Vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) öntve, süssük 180 °C - on kb 25 percig. Tűpróbát azért végezzünk. Rácsra téve, hűtsük ki, majd vágjuk ketté. A krémhez forraljuk fel a tejszínt a mentával, vegyük le a tűzről és hagyjuk legalább félóráig benne. Vegyük ki az ágat, forraljuk fel ismét és öntsük a feldarabolt csokira. Kevergessük, amíg elolvadnak a csokidarabok.

  • Paprikába ágyazott karfiol

    Hozzávalók: Piros húsú paprika, karfiol.

  • Sangria

    Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk és bambuszpálcikára (vagy vékony szívószálra) szúrjuk, a többit felaprózzuk és hengeres pohárba tesszük.

  • Svéd nyárs

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 3 centis karikákra vágva, 15 dkg felszeletelt húsos szalonna, 25 dkg kimagozott, beáztatott aszalt szilva, 1 hagyma, 1 alma, 2-3 ek olaj, 1/2 tk fahéj, frissen õrölt bors, só.

loading...