2024.03.29. - Auguszta

Zöldséges-csirkés tál

Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 1,5 kg vegyes zöldségféle (karfiol, zöldbab, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, karalábé, gomba, zöldpaprika stb.), 2 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor zellerzöld, 2 dkg vaj, 3 dl tejföl, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, törött fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: Egy nagy tûzálló tálat (de még jobb a tepsi) a vajjal kikenek. Az összekevert, megtisztított és feldarabolt zöldség felét beterítem a tálba. Jól megsózom, majd a tejföl felét rácsorgatom.

A zöldségre egymás mellé fektetem a tisztított és kis darabjaira vágott, sózott, borsozott, szerecsendió-virággal megszórt csirkehúst. Beborítom a maradék zöldséggel, és megsózom. Végül leöntöm a finomra vágott zöldfûszerekkel összekevert maradék tejföllel. Az edényt szorosan lefedem és elõmelegített, forró sütõben közepes lángon 50-55 percig sütöm.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!