Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.
A narancsokat gerezdekre szedjük, turmixoljuk. Hozzáadjuk a mézet és a reszelt narancshéjat. Beleöntjük a kefírt, és jól összekeverjük. Lehûtve kínáljuk.
Kellemes italozást!
Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.
A narancsokat gerezdekre szedjük, turmixoljuk. Hozzáadjuk a mézet és a reszelt narancshéjat. Beleöntjük a kefírt, és jól összekeverjük. Lehûtve kínáljuk.
Kellemes italozást!
Hozzávalók:
tészta: 1/2 kg liszt, 3 dl tej, 1 csomag élesztõ és a felfuttatásához tej, cukor, só, 1 tojás, 1 kanál étolaj; 2-3 dl tej - erre majd sütéskor lesz szükség, nem kell hozzákeverni a tésztához
töltelék: 1 Ráma margarin, 4 evõkanál kakaópor, cukor (ízlés szerint)
Hozzávalók: toastkenyér, fõtt garnéla (mélyhûtött, vagy konzerv), vaj, zöld fûszerlevelek, limeszeletek.
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 15 dkg finomliszt, 8 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fekete bors ízlés szerint, kevés tej;
Érett, lehetõleg turkesztáni dinnyét meghámozunk, felszeleteljük.
Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.
Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.
Hozzávalók: 1-2 fej hagyma, 50 dkg csirkemáj, kevés liszt, 3 dl joghurt, petrezselyem zöld, bazsalikom, snidling, 1 dl fõzõtejszín, só, bors, fûszerkeverék.
Hozzávalók: 3 kg felszeletelt cukkini, 1 kg felszeletelt vöröshagyma, 20 dkg só, 1 l borecet, 20 dkg cukor, 2 mokkáskanál kurkuma, 1 evõkanál mustármag, 2 evõkanál koriandermag.
Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1 fej fokhagyma, teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.
Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1-2 evőkanál tárkonyecet
- só
- 1 teáskanál ételízesítő
- cukor
Az öntethez:
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál csípős mustár
- 1 mokkáskanál currypor
- só
- őrölt fehérbors
- cukor
Tetejére:
- 10 dkg sajt
Hozzávalók: 1 kg tisztított, fagyasztott pacal, 25 dkg Tihany camembert, 2 tojás, só, durvára õrölt bors, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, ételízesítõ, egy csokor vágott petrezselyemzöld.
Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.
Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.
Hozzávalók: 1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé, 1,5- 2 dl Hulala tejszín.
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 dkg búzacsíra, 2 dkg élesztõ, 2 dkg cukor, 4 dl tej, 1 kávéskanál só, ízlés szerint õrölt köménymag.
Hozzávalók: 2 banán, 2 kivi, 2 alma, 1 ananászkonzerv, 1 fürt szõlõ, 2 õszibarack, 2 narancs, 2 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé.
Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.
Hozzávalók: 2-3 személyre, 5 db tojás, 2 db zsemle, 1,5 dl tej, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, petrezselyem, olaj, bazsalikom, õrölt bors, só.
Hozzávalók: 2 csomag szójagranulátum, 4 db tojás, 1-1 késhegynyi hagyma-, fokhagymakrém, pirospaprika, 1 fej hagyma, 3 kis paradicsompüré konzerv, 1 kk õrölt bors, 1 tk só, vegeta, sütéshez: olaj.