2024.03.29. - Auguszta

Citromos hal római tálban

A megtisztított halat bevagdossuk, szalonnacsíkokkal tûzdeljük, fokhagymával és Adzsikával bekenjük. Az elõzõleg egy órára beáztatott és vajjal kikent tálba helyezve, meghintjük kívül-belül fûszerekkel. Száraz fehérborral locsoljuk meg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kb. 50-60 perces sütés alatt a borral néhányszor locsoljuk meg, de csak felmelegített bort szabad használni ilyenkor. Ezután a fedõt levéve citromkarikákat helyezünk a halra és még 10-15 percig, sütjük. Körítésnek legfinomabb a burgonyapüré és a fehérborral készített citromos fehérmártás.

Hozzávalók:
kb. 1 kg hal (csuka, süllõ, egyéb száraz húsú hal)

szerecsendió
majoránna
fokhagyma
füstölt szalonna
vaj
citrom
Adzsika (grúz csípõs fûszerkeverék)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!