Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A babot félig puhára fõzzük. Ez alatt a disznóbordákat és a felszeletelt ürücombot zsírban elõsütjük, a zsírjában megfonnyasztunk egy fej finomra vágott vöröshagymát, egy gerezd szétzúzott fokhagymát, és ebbe visszahelyezve a húsokat húslevessel felöntjük. Hozzátesszük a szál kolbászt, és fedõ alatt puhára pároljuk.
Amikor félig megpuhult, a babból kiemeljük a fûszerzacskót, a csülköt, a szalonnát, a szalonnabõrt, a hagymát, majd leszûrjük. Ezután egy tûzálló edényt teljesen befedünk a szalonnabõrrel, erre rétegezzük elõször a babot (kb. 1/3-át), majd a sertésbordákat és az ürühúst, a feldarabolt füstölt húst, a felszeletelt húsos szalonnát és a kolbászt.
A maradék babbal egyenletesen befedjük a Cassoulet-et. A bab fõzõlevével simára elkeverjük a paradicsompürét, szükség szerint megsózzuk, és egyenletesen ráöntjük az ételre, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Végül közepes hõmérsékletû sütõben másfél-két órán át, sütõben pároljuk és összeérleljük, amíg a teteje megpirul.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!