2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Füstölt sonka madeirában

Hozzávalók: 60 dkg füstölt sonka, 3 szál sárgarépa, 1 fej zeller, 1 dl vörös bor, 1 dl madeirabor (helyette is használhatunk vörös bort), 4-6 szem feketebors, 1 babérlevél, 1 kávéskanál citromlé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sonkát egy kevés vízben a karikákra vágott sárgarépával, a hasábokra szeletelt zellergyökérrel, szemes borssal, babérlevéllel puhára fõzzük. A fazékból kivéve vastag bõrét levágyjuk, a sonkát egy tûzálló tálba téve, egy kevés fõzõlevet töltve alá a sütõben átsütjük.

A sonkalevet leszûrjük, a babérlevelet, szemes borsot kidobjuk, a zöldségféléket turmixgépben áttörjük. A pépet felengedjük a borral, és citromlével ízesítjük. Megforrósítjuk, de nem fõzzük fel. (Sûríthetjük egy kevés zselatinnal is.) A sonkát vékonyra szeleteljük, a mártással leöntjük, és tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!