2024.04.24. - György

Ananászos tõkehalfilé

Hozzávalók: 4 db tengeri halfilé, 1 citrom, fél zellergumó, 1/2 póréhagyma, 1 doboz ananászkonzerv, 1 db tejszín, 1 dl fehérbor, 10 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halfiléket megmossuk, sózzuk, citromlevet csurgatunk rá, majd tíz percig állni hagyjuk. A metéltre vágott zellert vajon megpároljuk, hozzátesszük az aprított pórét is, liszttel meghintjük, és tejszínnel, fehérborral összefõzzük. Hozzákeverjük a kockákra vágott ananászt is, sóval és citromlével ízesítjük.

A halfiléket lisztbe forgatva vajon megsütjük és a tûzálló tálba fektetjük. Ráöntjük a zelleres, pórés ananászos ragut a mártásával együtt, és visszatesszük tíz percre a forró sütõbe (vagy mikroba), jól összerotyogtatjuk, majd 5 percig pihentetjük. Köretnek fõtt burgonyát vagy párolt rizst kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!