2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tepsis tonhal

Hozzávalók: kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó (elhagyható).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Olvassza fel a halat, közben a megmosott és félbevágott citrom egyik felét szeletelje vékony karikákra, a másik felének héját reszelje le, majd csavarja ki. A lisztet keverje össze egy evõkanál pirospaprikával, a vékonyra szeletelt baconszalonnát pedig vágja apró darabokra. A felengedett halat szeletelje féltenyérnyi darabokra.

A halszeleteket locsolja meg a citromlével, majd tízpercnyi állás után jól sózza be. Olajozzon ki egy tepsit, és szórja meg morzsával.

Még nedvesen forgassa bele a halat a paprikás lisztbe, és szorosan egymás mellett rakja le a tepsibe. Takarja be a halszeleteket a szalonnával, és forróra elõmelegített sütõben közepes lángon süsse kb. 20 percig. Tálalja a halszeleteket egy-egy citromkarikával és néhány szem olajbogyóval. Köretként bármilyen rizs, vagy krumpli illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!