2024.04.20. - Tivadar

Aldunai halászlé

Az Aldunai halászlét a miénktõl teljesen eltérõen zöldségekkel, babérlevéllel fõzik. Vegyes halból készítik, és szinte mindig behabarják.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom,
3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke.

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem fõni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszûröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követõen behabarom a télfölbe kevert tojássárgájával. Ecettel ízesítem és csipetkével tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!