A burgonyát meghámozzuk, gõzben vagy sós vízben puhára fõzzük, és leszûrjük. A szalonnát felszeleteljük, becakkozzuk, és ropogósra sütjük. A szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, 1/2 liter krumplifõzõ vízzel felengedjük, vagy közönséges vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megpuhult burgonyát belerakjuk, és borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk. Tálaláskor a fõzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.
Hozzávalók:
1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya
I S dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 evõkanál liszt
I húsleveskocka
só
õrölt bors
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!