rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Magyaros tojássaláta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 2 ek lecsó, 1/2 mk pirospaprika, 3 dl tartármártás, 1 ek vágott metélõhagyma.

    A tartármártást elkeverem a paprikával, a snidlinggel és a lecsóval. A tojásokat megtisztítom és tojásszeletelõvel felszeletelem. A tojáskarikákat lazán összekeverem a mártással.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókuszos aprósütemény

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1 cs. margarin, 4 tojás sárgája, 7 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütõpor.

  • Fokhagymás spagetti

    A paprikákat hosszában kettévágom, kimagozom, ereiket kivágom és igen vékonyra szelem. A vajat felmelegítem, beledobom a zúzott fokhagymát, a peperonit és a petrezselymet.

  • Sült oldalas (Rippenfleisch)

    Hozzávalók: 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só.

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Szilvás gombóc

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10-15 dkg liszt, 1 ek. zsír, 1 tojás, csipetnyi só, 15 szem szilva, fél dl olaj, 15 dkg zsemlemorzsa.

  • Tejfölös karalábéleves

    Hozzávalók:

    2 fej zsenge karalábé, 2 szál zsenge sárgarépa, 1 tojássárgája, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, vaj, só, 1 csokor petrezselyem

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Gyors csokis kocka

    Gyors csokis kockaA cukrot a vajat és a vaníliaaromát krémes állagúra keverjük.Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és felverjük. A sütőport,a kakaóport és a lisztet összeszitáljuk és a tojásos masszához adjuk, a tejet is hozzáöntjük. Kivajazott lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük a kész masszát. 190 fokon 55 percig sütjük. Ha kisült a tepsiben hagyjuk kihűlni. A sütemény tölthető csoki krémmel vagy valamilyen gyümölcsízzel is. De magában is fogyasztható, a tetejét bevonhatjuk csokival, de porcukorral megszórva is finom.

  • Kókuszos kocka marcipánosan

    Kókuszos kocka marcipánosanA kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kókuszreszelékkel és a darált dióval. A vajat és cukrot egy hőálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetjük, míg olvadni nem kezd, majd hozzáadjuk a kakaóport, a felvert tojást, és pár percig tovább kevergetjük. A gőzről lehúzva apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a rumaromát, majd egynemű masszává keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyomkodjuk, a tetejét amennyire csak tudjuk lesimítjuk, és letakarva egy órára hűtőbe tesszük. A kekszes alap tetejét befedjük a porcukros deszkán kinyújtott marcipánnal és rányomkodjuk.

  • Sült rizs rákkal

    Hozzávalók: 2 tojás felverve, 1 közepes vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 25 dkg fõtt sonka, 2 ek mogyoró olaj, 25 dkg thai illatos rizs, 5 dkg zöldborsó, 2 ek szójaszósz, 25 dkg konyhakész koktélrák.

  • Földimogyorós sajtos zellersaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes zellergumó, só, 1 ek. citromlé, 1 doboz ananász (580 g), 150 g elõfõzött búza, 150 g gouda sajt, 2 tk. sós földimogyoró, 125 g joghurt, 1 ek. világos balzsamecet, bors, 1 tk. cukor, 1 tk. õrölt curry.

  • Rántott hagymakarikák

    A hagymákat 7-8 mm vastag szeletekre vágom és karikákra szedem.

  • Szakácskönyv a tojásgyümölcsrõl

    Gyakran még a zöldséges kofák és a termesztõk is értetlenül állnak, ha valaki a tojásgyümölcsrõl érdeklõdik. Ám ha Erdély egyes tájain járatos az ember, akkor rögtön tudja, hogy a padlizsánról van szó.

    Ennek a sokféle jó tulajdonsággal rendelkezõ zöldségnek Nyíregyházán egy egész könyvet szenteltek, melyben Szarka László nagyváradi kutató-termesztõ gyûjtése alapján a termesztési tudnivalók mellett 35 féle, padlizsánból készült ételkülönlegesség receptjét is megtalálják.

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 10 db. vajas kifli, 2 ek. méz, 4 dl. tej, 8 dkg vaj, mák, cukor.

  • Diós hal

    Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg darált dió, 8-10 szem mazsola, 3 evõkanál olaj, só, cukor, kevés fahéj.

  • Körözött 2.

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1/2 dl tejföl, 1 ek reszelt sajt, 1 ek margarin, 1 cs metélõhagyma felaprítva, 1 mk fûszerpaprika (csemege vagy csípõs), 1 mk egész vagy õrölt köménymag, 1-2 szál zöldségzöld apróra vágva ízlés szerint só.

  • Csokis kávé

    Hozzávalók: 5 dkg fõzõcsokoládé, 1 evõkanál víz, 5 dl nagyon erõs kávé, cukor.

  • Nyársonsült pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell esetleg még 10 dkg sonka, 6 dkg angolszalonna, 2 kisebb hagyma, 1 db savanyú uborka, só, csípõs grillezõ olaj.

  • Rostonsült rák zöldségekkel

    Hozzávalók 4 személyre:
    1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt), 40 dkg cukkini, 1 fej hagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 6 szál friss kapor, olívaolaj.

  • Blue Lagoon

    Az összetevõket egy pohárban jéggel elkeverjük, felöntjük a limonádéval, majd újra megkeverjük.