rss
  • Champagner bólé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 - 2 citrom és narancs szeletelve, magozva, 12,5 dkg cukor, 40 dkg cseresznyebefõtt, 10 cl cseresznyebefõttlé, 1,25 dl cherry brandy, 1,25 dl borpárlat, két üveg édes pezsgõ.

    Egy edénybe beleteszem a pezsgõ kivételével az összes hozzávalót és legalább fél órára behûtöm. Szervírozáskor öntöm hozzá a pezsgõt.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirke gyorsan egyszerûen

    Hozzávalok: 1kg csirkemellfile, 1 tasak francia hagymalevespor, min. 5dl tejszin.

  • Egyszerû élesztõs kuglóf

    Egy liter lisztet tálba teszünk, oldalt kis mélyedést csinálva belõle, 2 deka langyos tejbe feloldott élesztõbõl kis sukkorral kovászt csinálunk s meleg helyen kelni hagyjuk.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Piperade

    Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 3 evõkanál fokhagymás olaj, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 6 tojás, pirított kenyérszeletek, só.

  • Rokfortos csiga

    Hozzávalók: egy csomag mirelit leveles tészta (40 dkg), 10 dkg villával összetört Rokfort sajt, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 tojássárgája, 1 KK Worcester szósz, 1 csipet (Cayenne) bors, 20 dkg elõzõleg megmosott mazsola.

  • Tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek liszt, só, Vegeta.

  • Sörrel locsolt sült karaj

    Hozzávalók:

    - 1,5-2 kg bõrös karaj
    - 1 db jó fajta dobozos sör
    - 4-5 szelet mangalica szalonna
    - 2-3 dl víz
    - só
    bors

  • Cukkinis mártás

    Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Hagymás tyúkmáj

    Hozzávalók: 50 dkg tyúkmáj, 6 vöröshagyma, 10 dkg tyúkzsír, só, bors.

  • Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Csülökpörkölt gombával

    Hozzávalók: 2 kicsontozott sertéscsülök, 2 hagyma, 20 dkg gomba, 2-3 gerezd fokhagyma, olaj vagy zsír, só, bors, fûszerpaprika, magyaros fûszerkeverék.

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

  • Zöldborsó leves

    Hozzávalók: fél kg zsenge borsó, 2 szál répa, 1 szál fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, só, ízlés szerint cukor.

  • Túrókrém akácvirággal

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg méz, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, 8 fürt akácvirág.

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Amerikai fánk

    Hozzávalók: 2 tojás, 1 pohár kefir, édesítõ (ízlés szerint), 1 csipet só, fél csomag sütõpor vagy szódabikarbóna, 25-30 dkg zabkorpa (ill.annyi, hogy a tészta ne legyen folyós).

  • Éjféli pezsgõkoktél

    Adagonként 2 cent curacaót és 2 cent narancslét shakerben összerázunk, majd koktélos

  • Hókifli

    50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg vajjal. Teszünk bele 2 dkg 0,5 dl langyos tejben felfuttatott élesztõt, pici sót, 7 dkg cukrot, 2 egész tojást, 2 kanál tejfölt.

  • Csípõs rák

    Hozzávalók 4 személyre: 5 ek olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 kis chili paprika finomra törve, vagy 1 kk erõs pista, vagy egyéb csípõs paprikakrém, 0,5 kk édes pirospaprika, 48 db elõfõzött fagyasztott garnélarák vagy 2 konzerv koktélrák lecsöpögtetve (összesen 200 gramm nettó tömeg).