Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sárgarépát meghámozom, lereszelem és elkeverem a citromlével és a fûszerek felével. A zellert meghámozom, metéltre vágom, citromlével és curry-vel fûszerezem és félreteszem. A paprikának és a paradicsomnak eltávolítom a magjait, az uborkát meghámozom és mindezt felkarikázom, majd a széttépkedett salátalevelekhez adom.
Óvatosan összekeverem a kockákra vágott sajttal, az apróra vágott keménytojással, az olajjal, a citromlével, valamint a maradék fûszerkeverékkel. Salátástálra teszem és vajas pirítóssal, vagy sós süteménnyel tálalom.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!