2024.04.19. - Emma

Húsos kelkáposztatekercs

Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, 1 szikkadt zsemle, 30 g szárított vargányagomba, 2 fej hagyma, 400 g darált hús vegyesen, 1 tojás, bors, 1 tk. mustár, 2 ek. fõzõvaj, 250 ml erõleves, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, 100 ml tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kelkáposztáról leválasztunk 8-12 levelet. Leöblítjük és sós, forró vízben 2 percig blansírozzuk. Hideg vízzel lehûtjük és lecsepegtetjük. A zsemlét hideg, a gombát meleg vízben megpuhítjuk. Apróra vágjuk a megtisztított hagymát.

A kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a hússal, a tojással, a hagyma felével, és a kinyomkodott gomba felével. A masszát sóval, borssal és mustárral ízesítjük. Leszûrjük a gomba áztatóvizét. Kissé egymásra lapolva kiterítünk 2-3 kelkáposztalevelet. Rátesszük a töltelék 1/4 részét, feltekerjük, megtûzzük.

A maradék levélbõl és töltelékbõl még három tekercset készítünk, és a forró fõzõvajon minden oldalát megpirítjuk. Aláöntjük a levest, a gomba leszûrt levét, és fedõ alatt 50 percig pároljuk. A vajból, a maradék hagymából, a lisztbõl és a káposzta párolólevébõl mártást készítünk. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék gombát és felforrósítjuk. A tekerccsel együtt tálaljuk. Sós vízben fõtt krumpli illik mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!