Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a hússal, a tojással, a hagyma felével, és a kinyomkodott gomba felével. A masszát sóval, borssal és mustárral ízesítjük. Leszûrjük a gomba áztatóvizét. Kissé egymásra lapolva kiterítünk 2-3 kelkáposztalevelet. Rátesszük a töltelék 1/4 részét, feltekerjük, megtûzzük.
A maradék levélbõl és töltelékbõl még három tekercset készítünk, és a forró fõzõvajon minden oldalát megpirítjuk. Aláöntjük a levest, a gomba leszûrt levét, és fedõ alatt 50 percig pároljuk. A vajból, a maradék hagymából, a lisztbõl és a káposzta párolólevébõl mártást készítünk. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék gombát és felforrósítjuk. A tekerccsel együtt tálaljuk. Sós vízben fõtt krumpli illik mellé.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!