rss
  • Színes gyümölcssaláta narancslikõrrel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 6 személyre: 1 doboz mandarinbefõtt , 4 db narancs, 1 db rózsaszín húsú grapefruit, 1 db sárgadinnye, 120-120 g fehér és piros szõlõ, 100 g porcukor, 50ml cointreau.

    loading...

    A mandarint szûrõben lecsepegtetjük. A narancsot és a grapefruitot vastagon meghámozzuk. A gerezdekrõl hegyes késsel leválasztjuk a hártyát. Közben felfogjuk a lecsepegõ levét. A dinnyét félbevágjuk és kiszedjük a magját.

    A gyümölcs húsát gömbölyû kiszúróval (karalábévájóval) kivájjuk. A szõlõt megmossuk és lecsepegtetjük. A szemeket félbevágjuk, szükség szerint kimagozzuk. Valamennyi elõkészített gyümölcsöt tálba rakjuk, és óvatosan összekeverjük.

    A porcukrot feloldjuk a felfogott gyümölcslében és a Cointreau-ban (narancslikõr), a gyümölcsre öntjük, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A salátát min 60 percig érleljük a hûtõszekrényben. Gyümölcssalátát kedvünk szerint készíthetünk a szezon gyümölcseibõl. Cukor helyett mézzel is édesíthetjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Borjúhús spárgával töltve

    Hozzávalók:

    - 4 szelet sovány borjúhús
    - 12 db zöld spárga
    - 6 szelet nyers sonka
    - 1 dl marhahúsleves
    - 1+2 ek vaj
    - só
    - bors

  • Eperkrémleves

    EperkrémlevesElkészítés: Az epret kicsumázzuk és alaposan megmossuk. A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőzzük. A kicsumázott epreket vízben feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után leturmixoljuk. Ízesítjük cukorral (vagy édesítővel, ez már csak ízlés és szokás kérdése), egy csipet sóval és citromlével. Hozzászűrjük a kifőzött szegfűszeg és fahéj levét. A levest a tejjel elkevert pudingporral besűrítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és egyet forralunk rajta. A levest lehűtjük, eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjük és már fogyaszthatjuk is.

  • Bounty-s muffin

    Hozzávalók: 15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítõ (vagy finomliszt), 2 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás;

  • Sajtos rizsgombóc

    A rizst a paradicsompürével, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, puhára fõzzük, levét elpárologtatjuk, majd a tûzrõl levéve belereszel­jük a sajtot.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg csirkepaprikás, 2 pohár tejszín, 3+2 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaniliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: fagyasztot gyümölcs (málna, õszibarack, ribiszke, egres, vagy eper) vegyesen 60 dkg, 1 citrom, 9 dl 100 %-os narancslé, 1 dl Triple sec, 1 dl fehérbor, 10 dkg porcukor, fél csomag vaniliáscukor, 2 dl tejszín.

  • Száraz borsó fõzelék

    Hozzávalók:

    - 40 dkg (zöld vagy sárga) száraz borsó
    - 1 kis fej hagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg füstölt kolbász
    - 4 evõkanál olaj
    - 2 evõkanál liszt

  • Skót kávé

    Széles falú talpas pohárba teszem a 2 db kockacukrot, ráöntöm a feketekávét, elkeverem. Óvatosan ráöntöm a whiskyt, a tetejére kemény, cukrozott tejszínhabot teszek. Díszítésül kevés õrölt kávéval megszórom. Ezután felkeverni már nem szabad.

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 300 g spagetti, 1,5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kicsi, erõs pirospaprika, 1 piros húsú édes paprika, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Disznótoros krumplival és sült céklával

    Hozzávalók:

    - 1 db sütnivaló kolbász
    - 1 db májas hurka
    - 1 db véres hurka
    - 1 szelet csontnélküli fõtt tarja
    - 2 db cékla
    - 3 db krumpli
    - libazsír
    - só
    - õrölt feketebors
    - õrölt kömény
    - kevés sör

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, vagy egy csomag mirelit tök, 1 csomag kapor, kis fej hagyma, kis darab szalonnabõr, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt, 1 pohár tejföl.

  • Kürtõskalács

    1 kiló lisztbõl, 15 deka olvasztott vajból, 5 deka, 1/2 liter tejben felolvasztott élesztõbõl, 6 tojássárgájából és kevés sóból tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és annyi cipóra osztjuk, ahány kalácsot készítünk.

  • Apró kiflik

    A lisztet a szobahõmérsékletû vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. 16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hûtõszekrénybe tesszük.

  • Barna (spanyol) mártás

    Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.

  • Masnis tésztasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg masni tészta, só, 1 zeller, 3 sárgarépa, 2 paradicsom, 2 sárga és piros színû paprika, 15 dkg sonka, 1 kis üveg majonéz, 3 ek. tej, só, õrölt bors, citromlé.

  • Citromzselatin

    Hozzávalók: 1,5 evõkanál zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl száraz forró fehérbor, 4 evõkanál citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg kristálycukor.

  • Vegyesfûszeres báránysült

    Hozzávalók:

    - 0,5 ek rizsliszt
    - 1.2 kg báránygerinc
    - 0.5 dl mentaolaj
    - 0.5 dl olívaolaj
    - 1 db citrom leve
    - 2 g fokhagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 3 szem borókabogyó
    - 10 szem koriandermag
    - 10 db zsályabóbita
    - 1 csipet õrölt citrombors
    - 1 dl csontlé
    - 3 dkg vaj
    - só

  • Csalamádé

    A hozzávalókat összekeverjük, és a fûszerlét ráöntjük a felszeletelt csalamádéra. Ne lepõdjenek meg, kb. a harmadára esik össze. 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk és lezárjuk.

loading...