rss
  • Fahéjas banán

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, õrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém.

    loading...

    A héjától megszabaditott banánt 20 mm vastagra felszeleteljük. Letépünk kb. 30x30 alúfoliát 4 db-ot duplán. A fólia közepére tesszük a banánkarikákat, majd meglocsoljuk a limett lével, megszórjuk a barnacukorral és a fahéjjal.

    A fólia széleit összefogjuk és batyukat készítünk belõle. A fóliabatyut , grillen, sütöben vagy akár serpenyõben megsütjük. Forrón tányérra rakjuk, 1 gombóc vaníliafagylalttal megtupírozzuk, leöntjük a fóliban maradt lével , mentalevéllel diszitve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • A legjobb Wok receptek

    Hogyan készítsünk ízletes, változatos ételeket wokban húsok, halak és tengeri herkentyûk, zöldségek, rizs és tészták felhasználásával?

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 db tojás + 2 evõkanál tej villával felverve
    - 1 élesztõ
    - 8 dkg lágy vaj
    - 8 dkg porcukor
    - 1 csapott teáskanál só
    - 1 kis citrom reszelt héja
    - kb. 2 dl langyos tej
    - 5 dkg mazsola
    - 1 teáskanál porcukor
    - 2 teáskanál víz

  • Házi croissant

    Házi croissantA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogy. (A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.) Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 16 cikkre vágtjuk (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).

  • Bahama Mama

    Az alapanyagokat keverõpohrában összekeverjük. Áttörjük a jéggel félig megtöltött pohárba, és díszítjük.

  • Méteres kalács

    Hozzávalók a tetejére: 30 dkg étcsokoládé, 8 dkg Rama Sütõmargarin. A krémhez: 3 evõkanál rum (ez el is maradhat), 30 dkg porcukor, 5 evõkanál kristálycukor, 7,5 dl tej, 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor (8 dkg), 30 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Bográcsos pörkölt (cigányosan)

    A húst megtisztítjuk, csontosan feldaraboljuk. Lehet birka (alaposan leszedve a húsról a faggyút), marha (leszedve a hínyárt), disznó stb. A bográcsot disznózsírral kikenjük, majd az aljába és a falához a csontos részt rakjuk. Ezután kezdjük rétegezni a húst, rá õrölt kömény, õrölt bors, só, kevés szemes bors és hagyma bõségesen, majd újból hús stb.

  • Paradicsom mártás

    Az érett paradicsomot megmossuk, kissé szétdarabolva egy fazékba tesszük vereshagyma, zöld petrezselyem és egy kevés vízzel fõzzük, amíg a paradicsom héja leválik a húsától.

  • Csirkecomb kókuszbundában recept

    Hozzávalók:
    4 db 200 g-os csirkecomb, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál fehérbors, 1 evõkanál édesnemes paprika, 6 evõkanál kókuszreszelék, 1 tojás, 4 evõkanál vaj

  • Gombás karalábé

    Sós vízben megfõzünk 8 zsenge, meghámozott karalábét, majd szitára téve lecsurgatjuk. Éles kiskanállal kivájjuk a belsejüket, és a karalábékat - üregükkel felfelé - margarinnal kikent tûzálló tálra egymás mellé tesszük, s körülrakjuk a karalábéforgácsokkal.

  • Gyömölcsös mártás hús mellé

    Hozzávalók: 1 alma, 1 grépfrút, 3 evõkanál ribizliíz, 3 dkg dió, 2 kávéskanál reszelt torma, 2 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár, citromlé, só, bors, 1 dkg vaj.

  • Mc Donald's-os vanília shake

    Hozzávalók: 2 csésze vanília fagyi, 1 és 1/4 csésze sovány tej, 3 ek cukor.

  • Bundás banán

    A banánt 2-3 cm-es darabokra szeleteljük, kevés fahéjas porcukorral meghintjük, átforgatjuk. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót. Az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva 1 óráig állni hagyjuk, míg a tészta egy kicsit felhabzik.

  • Gyümölcsös –magos rúd

    Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz + 4 dkg darabos keksz, 10 - 10 dkg mazsola, aszalt barack és aszalt füge, 5-5 dkg mogyoró és mandula apró darabokra vágva, 10-12 dkg vaj, porcukor ízlés szerint.

  • Tojásos paradicsom

    Nyolc közepes, kemény paradicsomnak a szárral ellentétes oldaláról egy-egy vékony lapot levágunk, belsejét kikaparjuk, csak vékony húsréteg maradjon. A belsejét sóval, õrült borssal, szurokfûvel meghintjük, és borsónyi vajdarabot meg apró kockákra vágott fõtt füstölt húst rakunk az üreg aljára.

  • Citromos túróhab

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 db citrom, 3 dl tejszín, 5 dkg kristálycukor.

  • Palócgulyás

    Hozzávalók: 50 dkg marha- vagy disznóhús, zsír, olaj, 50 dkg burgonya, 50 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, pirospaprika, só ízlés szerint, babérlevél, csipet majoránna, bors, 1 pohár tejföl. A csipetkéhez: 15 dkg liszt, 1 tojás.

  • Jávai fahéjas kávé

    Hozzávalók 2 adaghoz: 4 kk. instant kávé, 100 ml habtejszín, õrölt fahéj néhány koktélcseresznye, 2 ek. gyömbérszirup, 2-3 ek. cukor.

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

  • Császár morzsóka

    7 deka vajat habosra keverünk s egyenkint adunk hozzá öt tojássárgáját, azután 5 kanál cukrot, 3 deci tejet és öt kanál lisztet.

  • Zsákbamacska

    Hozzávalók: 40 dkg vegyes, bármilyen zöldség: zellergumó, sárgarépa, petrezselyemgyökér karalábé stb., tetszés szerint, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél-két deci tej, 5 dkg reszelt sajt (lehetõleg óvári vagy trappista), ízlés szerint só és törött fehér bors;

loading...