Hozzávalók: 4 személyre: 300 g sertéscsont, 150 g vegyes zöldség, só, 250 g vargányagomba, 50 g zsír, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, õrölt feketebors, 1 pohár tejföl, 100 ml tejszín, 25 g liszt, csokor petrezselyem zöldje, tetszés szerinti levesbetét.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csontból a megtisztított vegyes zöldséggel, kevés sóval csontlevest fõzünk. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk, hozzákeverjük a paprikát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott megtisztított vargányát, a finomra vágott petrezselyem zöldjét, és az õrölt borsot.
Gyengén megsózva 15 percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a leszûrt csontlevest, majd felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és belekeverjük a forrásban lévõ levesbe. Még kb. 5 percig, lassan forraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Apró vajas galuskával, vagy csurgatott tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!