rss
  • Tejfölös kaporleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

    A kaprot megmosom, apróra vágom, majd a vajból és lisztbõl készített rántásban pár percig párolom. Hozzáöntöm a csontleveshez és rövid ideig fõzöm. Tálalásnál hozzáöntöm a tejföllel elkevert tojássárgáját, jól elkeverem, majd pirított zsemlekockákkal tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Dorozsmai molnárponty

    Hozzávalók: 1,6 kg ponty szeletelve, 25 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, fél kg gomba, 10 dkg hagyma, fél kg csuszatészta, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 6 dl tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, paprika, 1-1 paradicsom, paprika, hallé.

  • Csirkemáj fehérborban

    Májat fogyasztani, vastartalma miatt, fontos az emberi szervezet számára. Ezzel a könnyen és gyorsan elkészíthetõ étellel élvezet pótolni esetleges vashiányát is.

  • Babos spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zsenge zöldbab, 1 cs. csombor, só, 350 g spagetti, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olívaolaj, 150 ml tyúkhúsleves, 250 ml tejszín, 125 g frissen reszelt parmezán.

  • Sonkával töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 szép nagy zöldpaprika, 15 dkg fõtt füstölt sonka, 5 dkg füstölt szalonna, 3 db egész tojás, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Eredeti erdélyi töltött káposzta

    Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 50 dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús), 50 dkg nyers füstölt oldalas, 50 dkg dagadó, 3 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, 2 kg savanyú, aprókáposzta, 10 db savanyú káposztalevél, 10 dkg rizs, 1 kisfej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 8 dl tejföl, ízlés szerint õrölt fekete bors, só;

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Joghurtkrémes pite

    Joghurtkrémes piteA lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor teszünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.

  • Kacsasült szõlõvel

    Hozzávalók 4 személyre: 2 kacsacomb és kacsamell, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 50 dkg szõlõ.

  • Valentin burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók:

    - 4 sárgarépa
    - 2 fehér répa
    - 1 zellergumó
    - 1 kisebb káposztadarab
    - 2 fokhagyma
    - 1 vöröshagyma
    - erõleveskocka

  • Spanyol kulinária

    Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt.

    A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az ország konyhájára: a paella és a tintahal, a vörösbor és a sangría annyira elterjedt a spanyol konyha specialitásaként, hogy alig hagy helyet új felfedezéseknek. Ennek a könyvnek az a célja, hogy "étvágyat" csináljon az olvasónak Spanyolország sokféleségéhez, tájainak, kultúrájának és konyhájának számtalan apró összetevõjéhez.

  • Torockói rostélyos

    Hozzávalók: 4 db 20 dekás hízott rostélyos, 6 deka sertészsír, 10 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db nyers paradicsom, 15 deka tarhonya, 2 deka só és 3 deka zsír.

  • Almás rakott burgonya

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 4 tojás, 2 közepes fej hagyma, 30 dkg sampinyon gomba, 2 nagy savanykás alma, 2 evõkanál citromlé, 1 kis csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 8 dkg vaj/ margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg Trappista / Edami sajt

  • Farsangi szelet

    25 deka vajat 30 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 tojással és 2 evõkanál cukorral jól eldolgozunk.

  • Színes rizssaláta

    Hozzávalók:

    1 zacskó elõfõzött rizs, 2,4 dl majonéz, salátaolaj, 1 kisebb uborka, 2 zsenge sárgarépa, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyemzöld, bazsalikom, só, õrõlt fehérbors

  • Fokhagymás pisztráng

    Hozzávalók: 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.

  • Marinált ecetes gomba

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

  • Meggy-málna lekvár

    Hozzávalók: 1 kg málna, fél kg meggy, kb 70 dkg cukor.

  • Barackos kocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 20+5 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg margarin
    - 5 tojás
    - 1 citrom reszelt héja
    - 25 dkg liszt
    - 1 csipet só
    - 2 evõkanál rum

    Töltelékhez:

    - 70 dkg sárgabarack

    Szórni:

    - porcukor

  • Banánlikõr

    Hozzávalók: 1/2 kg banán, cukor, 250 ml tisztaszesz, 1 dl víz, rumaeszencia, fél citrom leve.